HSV Service

Beroep en sport samen in Fries Burgernet op het Water (video)

5233
09 aug 2011

Fryslân, 09-08-2011 • Zowel Friese beroepsvissers als de Friese sportvisserij hebben zich aangesloten bij Burgernet op het Water.

Een groot deel van de Friese beroepsvissers heeft zich onlangs aangesloten op Burgernet op het water. Deze binnenvissers zijn dagelijks werkzaam op de Friese meren, waardoor ze een belangrijke rol kunnen spelen bij Burgernetacties op het Water. Ook de 19 controleurs en de vier bijzondere opsporingsambtenaren (BOA) van de Friese sportvisserij sloten zich onlangs al aan bij Burgernet op het Water.

Burgernet op het Water is, net als Burgernet, een telefonisch netwerk van inwoners en medewerkers van bedrijven uit de diverse gemeenten. De centralist van de politiemeldkamer start, na een melding van bijvoorbeeld een olielozing, diefstal van een vaartuig of een vermist kind, een Burgernetactie op. De deelnemers krijgen een bericht via de (mobiele) telefoon met het verzoek uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of vaartuig.

Vorig jaar hebben de Provincie Fryslân, Wetterskip Fryslân, It Fryske Gea en de waterpolitie van het KLPD en de deelnemende Burgernetgemeenten hun medewerking verleent aan ‘Burgernet op het Water’. In het bijzonder met de aanmelding van deelnemers die op en rond het water werken. U kunt hierbij denken aan toezichthouders, havenmeesters en brugwachters. Burgernet op het Water telt momenteel 500 deelnemers.

Bron: politie.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide