HSV Service

Vissen werkt therapeutisch

7483
16 aug 2011

De Humboldt Universiteit in Berlijn was van 1 t/m 4 augustus het toneel van de zesde editie van de World Recreational Fishing Conference. Een congres dat driejaarlijks wordt georganiseerd voor alle belangrijke wereldwijde sportvisserijorganisaties om ervaringen en kennis met elkaar uit te wisselen.

Onder de ruim 300 deelnemers (uit 33 verschillende landen) was ook Sportvisserij Nederland vertegenwoordigd, in de personen van Onno Terlouw (Hoofd Communicatie) en Toine Aarts (Hoofd Visdocumenten & Controle).

Laatstgenoemde gaf een presentatie over het Nederlandse VISpas systeem en het ‘eigen’ controleapparaat. Aarts: “We hebben in Nederland een ongekend vrijwilligersnetwerk dat, samen met de ingehuurde BOA’s, zorgt voor een goede controle aan de waterkant. Landen als Australië, Nieuw- Zeeland en Canada waren dan ook erg geïnteresseerd in onze ervaringen.”

Therapeutisch

Wat in diverse lezingen onder meer naar voren kwam, is dat sommige landen nog veel actiever beleid voeren dan Nederland in het toepassen van de hengelsport als therapie. Denk bijvoorbeeld aan speciale projecten waarbij militairen – eenmaal terug van een missie – ter ontspanning en geestelijke gezondheid – aan het vissen worden gezet.

Dit wordt bevestigd door diverse internationale wetenschappelijke onderzoeken, waartoe Sportvisserij Nederland dankzij het congres betere toegang heeft gekregen.

-> Meer over dit evenement

Bron: Hèt Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.