HSV Service

Topcompetitie aan Prinses Margrietkanaal

6095
16 aug 2011

Maar liefst twee dagen fantastisch wedstrijdvissen door ‘s-lands neusje van de zalm op wedstrijdgebied, kunnen de inwoners van het Friese Kootstertille en de vele supporters en belangstellenden tegemoet zien.

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus a.s. vormt dit idyllische plaatsje aan het Prinses Margrietkanaal namelijk het decor van de Nationale Topcompetitie georganiseerd door Sportvisserij Nederland. Maar liefst 170 deelnemers in verschillende leeftijdcategorieën hebben zich voor deze viswedstrijden ingeschreven.

Het kanaal kent een goede visstand, maar kan zeker niet worden gerekend tot de wateren waar je gemakkelijk veel vis vangt. Daarom zal, naast het geluk een gunstige visstek te loten, vooral de individuele kwaliteit van de vissers de doorslag moeten geven. En, zoals bij elk van de wedstrijden van deze competitie mag uitsluitend worden gevist met vaste hengels tot maximaal 13 meter lengte en werphengels die zijn voorzien van een dobber. Alles geheel volgens het internationale wedstrijdreglement van de CIPS (Confédération de la Pêche International Sportive).

Doel van deze Topcompetitie, die acht wedstrijden telt van april tot en met september en die op verschillende plaatsen in het land wordt gehouden, is te komen tot de Nationale Selecties in de verschillende categorieën. Uit deze Nationale Selecties maken de bondscoaches hun keuze wie volgend jaar deelnemen aan het Wereldkampioenschap dan wel het EK of andere internationale viswedstrijden. Daarnaast zijn per wedstrijd van de Topcompetitie ook nog eens mooie dagprijzen te winnen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide