HSV Service

Jeugdmiddag voor de hengelsport in Gorechtpark

5305
05 okt 2011

Hoogezand-Sappemeer is hengelsporthoofdstad van Nederland. In 2011 worden daarom allerlei hengelsport activiteiten georganiseerd.

Op woensdag 19 oktober (in de herfstvakantie) organiseert de Hengelsportfederatie Groningen Drenthe in samenwerking met de gemeente Hoogezand-Sappemeer een jeugdmiddag voor de hengelsport in het Gorechtpark te Hoogezand.

Ed en Marco

Er worden op deze dag in het park diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zo kunnen kinderen met ecologen van het waterschap Hunze en Aa’s de onderwaterwereld ontdekken, is er een speurtocht, kunnen er vistuigjes worden gemaakt, kan er onder begeleiding van vismeesters worden gevist, zijn er visdemonstraties, koi-karpers en allerlei kraampjes met hengelsportartikelen. Heel bijzonder is het feit, dat het visprogramma Vis-TV van RTL7 met de presentatoren Ed en Marco opnames komt maken. Het evenement begint om 12.00 uur en eindigt om 16.00 uur. De entree is gratis.

Hengelsporthoofdstad

Hoogezand-Sappemeer is op 31 maart 2011 op de Visma uitgeroepen tot Hengelsporthoofdstad van het jaar. Met het Zuidlaardermeer, de Gorechtparkvijver en het Winschoterdiep als belangrijkste trekpleisters heeft Hoogezand-Sappemeer aantrekkelijke mogelijkheden voor een breed publiek. De gemeente heeft bovendien een goede ‘hengelsportinfrastructuur’ door een bloeiend verenigingsleven en vele voorzieningen voor de hengelsporter. De hele titelperiode zal de gemeente Hoogezand-Sappemeer verschilllende activiteiten organiseren die passen bij deze titel.

Deelnemers

De Hengelsportfederatie Groningen Drenthe, gemeente Hoogezand-Sappemeer, Buurman en Buurman koi, brandweer Hoogezand-Sappemeer, Harmien’s haring, SPRO hengelsport professionals, jeugdhengelsportvereniging Hoogezand-Sappemeer, Hengelsport Sappemeer, Karperstudieclub, Waterschap Hunze en Aa’s, Natuur en Milieu Educatief centrum Hoogezand.

-> Meer info (pdf)

Bron: Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.