HSV Service

Aansluiting Sportvisserij Nederland bij NOC*NSF

8593
12 okt 2011

Met 900 aangesloten hengelsportverenigingen en circa 570.000 sportvissers is Sportvisserij Nederland één van de grote sportbonden van Nederland. Aansluiting bij de landelijke sportorganisatie NOC*NSF is echter nooit tot stand gebracht, maar daar lijkt vanaf 2012 verandering in te komen.

Het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) is de overkoepelende Nederlandse sportorganisatie met als doel (top)sport in Nederland te bevorderen. De negentig aangesloten landelijke sportbonden vertegenwoordigen samen ongeveer 27.000 verenigingen met in totaal ruim 4,7 miljoen georganiseerde sporters.

Gesprek

Half september vond er een gesprek plaats tussen Sportvisserij Nederland, NOC*NSF en een aantal grote sportbonden. Joop Bongers, directeur van Sportvisserij Nederland, gaf tijdens dit overleg een toelichting op de organisatiestructuur, financiële situatie en de motivatie van Sportvisserij Nederland om zich aan te willen sluiten bij NOC*NSF. De aanwezige bonden spraken zich hier positief over uit. In principe wordt over de aansluiting besloten tijdens de Algemene Vergadering van NOC*NSF in mei 2012.

Gunstig voor verenigingen

Voor de aangesloten hengelsportverenigingen is dat goed nieuws. Verenigingen die bij een gemeente aankloppen voor subsidiëring van activiteiten (met name jeugdactiviteiten), krijgen regelmatig te horen dat hun verzoek niet kan worden ingewilligd omdat de vereniging niet is aangesloten bij een sportbond, aangesloten bij NOC*NSF.

In een aantal gevallen kan een gemeente worden overtuigd door een schriftelijke toelichting van de hengelsportfederatie of Sportvisserij Nederland. Sommige gemeenten hanteren echter een strikt beleid en verstrekken dan geen subsidie. Na aansluiting van Sportvisserij Nederland bij NOC*NSF zal dat beduidend soepeler verlopen.

Bron: Hét Visblad

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.