HSV Service

Vissen is voor jong en oud

5769
16 jan 2012

Hengelsportvereniging De Reâfin uit Appelscha heeft de wind flink in de zeilen. Van 500 leden in 2010 is het ledental nu hard op weg naar de 600. Daarbij melden zich zowel jong als oud voor een lidmaatschap en de bijbehorende VISpas. Damian Wierenga is met zijn 7 jaar het jongste lid, Willem Wieling met 91 jaar het oudste.

Foto: Het jongste en oudste lid van HSV De Reâfin

Dat Damian vorig jaar op 7-jarige leeftijd een Jeugdvergunning aanschafte, was geen verrassing. Hij komt uit een echte hengelsportfamilie en het vissen zit hem dan ook in de genen. Damian gaat regelmatig met zijn vader en opa vissen, maar ook zijn moeder en kleine broertje van 3 jaar gooien met regelmaat een hengeltje uit.

Zelf vist hij ‘soms met een werphengel, maar vaker met de vaste hengel’. Met de laatste wist hij zelfs een keer een roofvis te vangen. “Tijdens het vissen bij de brug in Ravenswoud ving ik een snoek met maden als aas!”

Herintreder

Willem Wieling is een zogenaamde herintreder. Nadat hij een aantal bestuurlijke functies had opgezegd, werd het tijd om zijn oude hobby weer eens op te pakken. Afgelopen zomer meldde hij zich, op 90-jarige leeftijd, dan ook aan als lid van De Reâfin. “Na zo’n achttien jaar geleden voor het laatst te hebben gevist, moest er naast de VISpas ook weer nieuw materiaal worden aangeschaft.”

Dat hij het vissen niet verleerd is, blijkt wel uit de dikke brasems die hij sindsdien in de Eerste Wijk heeft gevangen. Het vissen is echter eerst en vooral een heerlijk ontspannende bezigheid. “Je zit lekker in de natuur en dat geeft een vrij gevoel.”

Bron: Hét Visblad

Check ook de video van Vraag het aan Ed:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide