HSV Service

Bleker ontvangt gedragscode watersporters

7666
20 feb 2012

Afgelopen vrijdag ontving Staatsecretaris Bleker, ministerie van EL&I, onder het mottto “Natuurlijk genieten van het IJsselmeergebied”, uit handen van recreatie- en natuurorganisaties een gedragscode voor watersporters op het IJsselmeer.

(Foto's: Laurens van der Zijp)

Sportvisserij Nederland is nauw betrokken bij het opstellen van de code.

De gedragscode is een van de vruchten van een jarenlange samenwerking tussen de waterrecreatiesector (landelijk verenigd in de Regiegroep Recreatie & Natuur), Vogelbescherming Nederland en de Stichting Verantwoord Beheer IJsselmeer (VBIJ).


Marco Kraal in gesprek met Staatssecretatris Bleker

De code is opgesteld ten behoeve van het Beheerplan Natura 2000 voor het IJsselmeergebied en stimuleert waterrecreanten hoe ze op een verantwoorde wijze met dit prachtige gebied dienen om te gaan. De gedragcode is een voorbeeld voor andere Natura 2000 gebieden.

De gedragscode toont aan dat waterrecreatie én natuurbelangen in het IJsselmeergebied uitstekend samen kunnen gaan en kan daarmee een voorbeeld zijn voor andere Natuurgebieden.

De gedragscode toont aan dat natuur en recreatie onderling verweven zijn. Waterrecreanten vertoeven graag op dit machtige water om te kunnen genieten van de unieke natuurwaardes. Tegelijkertijd leveren de vele recreanten het noodzakelijke draagvlak voor het herstel en behoud van IJsselmeergebied.

De opstellers zijn er van overtuigd dat het als voorbeeld kan dienen voor de overige Natura 2000 gebieden in Nederland. Net als op in het IJsselmeergebied gaan het verantwoord omgaan met natuurwaarden en draagvlak ook hier hand in hand.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.