HSV Service

Topcompetitie Karpervissen van start

7510
04 mei 2012

Op 4, 5 en 6 mei a.s. houden Sportvisserij Nederland en de Karper StudieGroep Nederland (KSN) voor de eerste keer in haar bestaan de Nationale Topcompetitie Karpervissen. Dit evenement telt in dit eerste jaar 40 koppels en vindt plaats aan de Lage Vaart bij Almere. Bovendien wordt er omwille van het eetgedrag van de karpers in dit water ’s nachts gevist.

Na een voorbereiding van twee uur start de wedstrijd om 18.00 uur en eindigt zondagmorgen om 10.00 uur. Plaats van samenkomst is Almeersch Hippisch Centrum aan de Trekweg in Almere.

Karpervissen is een van de populairste, zo niet de populairste en snelst groeiende vorm van sportvissen in Nederland. En ook de populariteit van het wedstrijdvissen op karper neemt nog steeds toe. Je mag bij deze wedstrijden als deelnemer bovendien met twee hengels – als koppel dus met 4 hengels - vissen en zo je kansen spreiden. Vandaar dat er zelfs al officiële Wereldkampioenschappen Karpervissen zijn en vandaar deze topcompetitie die de winnaars gelegenheid biedt om straks deel te nemen aan genoemd WK.

Karper komt immers overal in Nederland en ook in grote delen van Europa voor en zeker in de Lage Vaart kunnen we spreken van een uitstekend karperbestand. Wel is het een vis die vaak in het donker actief is. Vandaar dat is gekozen voor deze Nationale Topcompetitie Karper in de duisternis.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.