HSV Service

Visserijkundig Onderzoek IJzeren Man Weert 27 november a.s.

7599
23 nov 2012

Sportvisserij Nederland zal op dinsdag 27 november 2012,op verzoek van HSV Sint Petrus uit Weert, een onderzoek naar de visstand van ‘de IJzeren Man’ te Weert uitvoeren.

Met het onderzoek hoopt de hengelsportvereniging een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en de mogelijke oplossingen voor de problemen. Bij het onderzoek wordt alleen elektrisch gevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in een goede conditie is. Het rapport moet onder andere een advies geven over maatregelen die de problemen kunnen oplossen.

Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken. Daarbij zijn sportvissers natuurlijk benieuwd of ‘de gigant die altijd weet te ontsnappen’ er misschien ook bij zit. Dit onderzoek start rond 09:00 - 09.30 uur aan de Kazernelaan 113 te Weert.

De HSV Sint Petrus telt ruim 1850 leden die regelmatig een hengel uitwerpen in hun geliefde viswater. In totaal telt Nederland ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 700 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op binnenwater.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.