HSV Service

Vis TV afl 9: baars en snoekbaars

7875
25 apr 2013

Na het snoek-spektakel vorige week op de Randmeren bezoeken Ed en Marco komende zondag 28 april het pittoreske De Woude. Opgesloten tussen het Alkmaardermeer en de Markervaart is dit mooie en visrijke dorpje uitsluitend per boot, in dit geval een veerpont, bereikbaar. Wel zo handig voor Ed om er te komen en te kunnen vissen. Marco daarentegen is minder afhankelijk van de pont en al vaarklaar als hij vanuit de auto zo in zijn bellyboot stapt. Hij gaat namelijk drijvend in zijn ‘binnenband’ de Markervaart onveilig maken.

Veel hengelmateriaal heeft het duo vandaag niet nodig, want er wordt met lichte spinhengels en klein kunstaas op baars en snoekbaars gevist. Ed struint de aanlegsteigers met boten af, terwijl Marco dan weer hier en dan weer daar op de vaart dobbert. Het weer is prachtig, maar het water is nogal troebel door overvloedige regenval en de werking van poldergemalen. Marco als eeuwige optimist ziet dat niet als een probleem. Of hij gelijk krijgt zie je zondag.

Ook de nieuwe serie Vis TV bestaat weer uit 12 wekelijks en op zichzelf staande afleveringen, zodat je tot half mei de prachtige en vaak spannende visavonturen van Ed Stoop en Marco Kraal kunt meebeleven. Daarnaast kun je op de website van Sportvisserij Nederland handige vistips bekijken die met de desbetreffende uitzending verband houden.

Vis TV is steeds te zien op zondagmorgen van circa 9.30 tot 10.00 uur op RTL-7, terwijl herhalingen elke zaterdagmiddag om circa 14.30 uur op deze zender worden vertoond. Ook bij uitzending gemist van RTL is de aflevering te zien, zodat je geen aflevering van Vis TV 2013 hoeft te missen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.