HSV Service

Topcompetitie Karpervissen naar Zeeland

8106
24 mei 2013

De Otheense Kreek bij Terneuzen is het toneel van de tweede wedstrijd in de Nationale Topcompetitie Karpervissen. Aan dit Zeeuws-Vlaamse water binden 26 koppels vanaf vrijdag 24 mei tot en met zondag 26 mei de strijd met elkaar aan.

Hier zullen Dennis Nijland en Björn Wenden ook hun koppositie proberen te verdedigen na de winst in de eerste wedstrijd aan de Lage Vaart.

De Otheense Kreek is een viswater van de Hengelaarsvereniging ONI (Ontspanning Na Inspanning) uit Terneuzen, dat als gastheer van deze tweede wedstrijd in de Topcompetitie Karper optreedt. Deze aan de rand van de bebouwde kom van Terneuzen grenzende kreek beslaat ongeveer 100 hectare en is gemiddeld drie meter diep. Hier en daar bevinden zich diepere putten van zes meter. Het zal met de tot nog toe frisse lente even zoeken zijn voor de deelnemers op welke diepte de karper zich precies ophoudt.

Het weer speelt ook op een ander vlak nog een rol. Vanwege de grote hoeveelheden neerslag in de afgelopen dagen, werden de oevers waar het parcours was uitgezet op sommige plekken zo drassig dat er besloten is dit waar nodig aan te passen. Voor de vangsten zal dit als het goed is niets uitmaken, want de Otheense Kreek kent een goede karperbezetting. Zo heeft de actieve karperafdeling van ONI al sinds 2004 een SpiegelKarperProject onder haar hoede. In de daaropvolgende jaren zijn diverse typen spiegelkarpers – van Duiters, Fransen tot Hongaren – uitgezet. Het verloop van de wedstrijd en de vangsten zullen op de voet te volgen zijn via de Facebook pagina van de KSN en de mediapartners.

De Nationale Topcompetitie Karpervissen georganiseerd door Sportvisserij Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland. In deze reeks van vier 40-uurs wedstrijden strijden de 26 koppels voor de drie plekken in het nationale team dat deelneemt aan het WK Karpervissen 2014 in Bosnië. De twee andere wedstrijden vinden plaats in het Borgerswold bij Veendam (14-16 juni) en Het Rutbeek bij Enschede (18-20 oktober). Naast de WK-tickets en de bijbehorende geldprijs voor de beste drie koppels, zijn er bij iedere wedstrijd prachtige materiaalprijzen en karpervisreizen te winnen die beschikbaar zijn gesteld door de diverse sponsoren.

Parcours (klik voor groter)

Sponsors:

Lees ook:


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide