HSV Service

Fusie Duitse sportvisbonden

4569
13 jun 2013

Veertien jaar na de val van de Muur is er ook op sportvisgebied eindelijk sprake van een Duitse hereniging. Het voormalige Oost-Duitse Deutschen Anglerverband (DAV) en haar West-Duitse tegenhanger Verband Deutscher Sportfischer (VDSF) zijn opgegaan in de Deutscher Angelfischerverband (DAFV).

Met de fusie, die op grote instemming van leden van beide bonden kon rekenen, heeft de Duitse sportvisserij nu één grote
en krachtige belangenbehartiger. De Europese sportvisserij profiteert volgens Fred Bloot, adjunct-directeur van Sportvisserij Nederland, ook van deze sportvishereniging. “Duitsland is een groot en invloedrijk land in Europa, zodat ook de European Anglers Alliance wordt versterkt door de komst van één Duitse sportvisbond.”

Fred Bloot, adjunct-directeur van Sportvisserij Nederland, in gesprek met Frau Dr. Christel Happach-Kasan, de nieuwe presidente van de Deutscher Angel Fischerei Verband (DA FV).

Bron: Hét Visblad

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.