HSV Service

Massale karpersterfte in Wateringse Veld in Den Haag

8553
17 jun 2013

DEN HAAG - In de Haagse wijk Wateringse Veld zijn de afgelopen week ongeveer honderd dode karpers uit het water gehaald. Waaraan de vissen zijn doodgegaan, is nog onduidelijk. Het lijkt erop dat de vissen een virus hebben opgelopen.

De dode vissen zijn gevonden aan het Perzikenpad, de Londensingel, en de Athenesingel. Het Hoogheemraadschap Delfland, dat verantwoordelijk is voor de waterkwaliteit, heeft monsters genomen voor onderzoek. Met het zuurstofgehalte in het water zou in ieder geval niets aan de hand zijn.

Om te onderzoeken wat de vissen hebben, is een nog levende karper naar een laboratorium gebracht. De uitslag van dat onderzoek kan twee weken op zich laten wachten. De komende dagen voert het waterschap extra controles uit langs het water.

Werkzaamheden

Volgens een buurtbewoner zou de vissterfte te maken hebben met werkzaamheden aan de beschoeiing van de Athenesingel. Het waterschap kan dit niet bevestigen. 'De uitslag van het laboratorium moet worden afgewacht'.'

Wie dode vissen vindt, wordt geadviseerd deze niet aan te raken maar het Meldpunt Toezicht Delfland te bellen via 015-270 18 88. Ook mailen kan, naar meldpunt@hhdelfland.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.