HSV Service

Spetterende jeugdvisdag Breukeleveen

6049
19 jun 2013

Zaterdag 15 juni was voor de tweede maal de jeugdVISdag van Sportvisserij MidWest Nederland. Deze keer vond de jeugdVISdag plaats op recreatieterrein De Strook te Breukeleveen voor de jeugd van hengelsportverenigingen uit de regio’s Gooi & Eemland en Randmeren.

Ruim 100 dolenthousiaste kinderen hadden zich voor deze dag aangemeld en keken reikhalzend uit naar de vier visclinics en de uitgelezen kans om een vis te vangen.

Na de opening door Frits Jager (bestuurslid Jeugd van Sportvisserij MidWest Nederland) gingen de kinderen als eerste gezamenlijk kijken of ze vissen konden herkennen. 8 aquaria en 4 teilen met verschillende (bijzondere) vissoorten stonden klaar. Helaas brak op datzelfde moment een heftige regenbui los. Echter deerde dit het enthousiasme van de kinderen niet. Enige dat telde was zoveel mogelijk vissoorten zien en herkennen! Gelukkig brak wel snel het zonnetje door, die de rest van de dag bleef schijnen.

Na de visherkenning stonden vier clinics op het programma: het knopen van de ultieme karperonderlijnen, roofvissen vanuit de boot, leren werpen met de vliegenhengel en wedstrijdvissen met de vaste stok, feeder- en match. Door de variatie aan clinics maakten de kinderen kennis met vrijwel alle takken binnen de sportvisserij.

Bij de karperclinic leerden de kinderen onder leiding van de federatieve karpercommissie en De KSN een karperonderlijn te knopen met als hoogtepunt een demonstratie boilies maken. Bij het vliegvissen leerden ze onder leiding van instructeurs van VNV, HSV De Bilt en Vliegvisgroep The Leader (van de AUHV) de kunst van het werpen met een vliegenhengel.

De witvisclinic bestond uit een voerdemonstratie door EVEZET en het vissen met de vaste stok, de feeder- en zelfs matchhengel. Deze clinic werd gegeven door enkele wedstrijdtoppers. Als hoogtepunt van de dag konden de kinderen mee in een stoere boot van instructeurs van de Snoekstudiegroep Nederland België (SNB). Onder leiding van deze specialisten probeerden de kinderen een snoek, baars of snoekbaars te vangen.

Aan het einde van de dag had het grotendeel van de deelnemers een visje kunnen vangen en bovenal veel nieuwe kennis opgestoken. Elk kind ging met grote visverhalen en een glimlach van oor tot oor naar huis. Al met al een geslaagde dag!

Bron: Sportvisserij Midwest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.