HSV Service

Geslaagd NK Sportvissen voor Junioren

6083
09 sep 2013

Dat je in de Lage Vaart bij Almere prima kunt vissen en vangen werd afgelopen zaterdag 7 september weer eens overduidelijk bewezen tijdens het NK Zoetwatervissen voor Junioren. Te meer omdat de weergoden het op een akkoordje hadden gegooid met de organisatie en zich van hun goede kant lieten zien. Dat maakte het kampioenschap extra geslaagd voor zowel de deelnemers als de vele supporters en andere belangstellenden.

Van de 110 jonge deelnemers aan dit NK kon vrijwel iedereen na afloop van de wedstrijd vis ter weging aanbieden. De een wat meer dan de ander, maar dat hoort nu eenmaal bij wedstrijdvissen. Bovendien heb je als wedstrijdvissers ook altijd wel een beetje geluk nodig om een goede stek te loten. Al kan een goede wedstrijdvisser geluk vaak afdwingen.

Er mocht deze zaterdag uitsluitend worden gevist met vaste hengels. Toen het startsignaal had geklonken zag je al vrij snel overal vis vangen. In het begin veel baarsjes, possen en wat voorntjes, maar gaandeweg de wedstrijd ook een aantal grote brasems. Zulke vissen gooien het nodige gewicht in de schaal en zouden uiteindelijk ook de uitslag van de wedstrijd gaan bepalen.

En, omdat werd gevist in drie leeftijd-categorieën, konden na afloop ook drie Nederlandse kampioenen worden gehuldigd.
Bij de A-categorie (17 – 22 jaar) ging de winst na drie uur vissen naar Tim Voerman van HSV VIOS uit Enschede. Tim ving 5809 gram vis en mag zich een jaar lang de nationale kampioen Junioren A noemen. Tweede werd hier Kevin Inkenhaag uit Barneveld en derde Arjan Dikkema uit Tynaarlo.

In de categorie B (13 – 17 jaar) werd gewonnen door Stefan Hooyman van HSV VNK uit Medemblik. Hij ving 4050 gram vis. Zilver en brons waren hier voor Stephan Korsmit van HSV Het Alvertje uit Alem en Arnold de Boer van HSV VIOS uit Enschede.

Bij de allerjongste deelnemers van Categorie C (10 – 13 jaar) werd met 5257 gram gewonnen door Johan Bakkernes van HSV Renswoude. Tweede en derde werden hier Youri van Lieshout van HSV De Noordervaart uit Meijel en Mart Klein Wolterink die net als de winnaar viste voor HSV Renswoude.

De prijzen werden uitgereikt door Loekie Oudshoorn en Wout van de Kamp, bestuursleden wedstrijden van Sportvisserij MidWest Nederland.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.