HSV Service

Taart als dank voor presentaties

5165
01 nov 2013

Vrijdagmiddag 1 november werd het personeel van Sportvisserij Nederland verwend met een heerlijke taart, langsgebracht door twee jeugdbegeleiders van HSV Hoop Op Geluk uit Nijkerk. De taart werd aangeboden als bedankje voor het maken van enkele PowerPoint-presentaties, die de vereniging gebruikt tijdens de jeugdcursussen over karper- en snoekvissen.

De jeugdcursussen bij de HSV Hoop Op Geluk worden gegeven door Celina van de Vis en Henk Stob. Met hulp van enkele enthousiaste vrijwilligers zijn ze in 2012 begonnen met een karper-cursus voor kinderen van ongeveer 10 tot 15 jaar. Tijdens de voorbereidingen voor deze cursus bedachten ze dat het mooi zou zijn als de kinderen naast de praktijk van het onderlijntjes maken, boilies draaien, voeren, ingooien en drillen, iets zouden leren over de biologie van de karper.

PowerPoint-presentaties
Het verzoek werd neergelegd bij Sportvisserij Nederland en na enkele weken lag er een tweedelige PowerPoint-presentatie over de karper, boordevol fraaie foto's. Iets later volgde nog een presentatie over visveilig karpervissen, met daarin tips over het deskundig drillen, landen, onthaken, fotograferen en terugzetten van de karper. Ook het gebruik van visveilige rigs en loodsystemen komt hierbij uitgebreid aan bod.
De presentaties vielen goed in de smaak bij de jeugdbegeleiders én de kinderen. Henk Stob: "De presentaties zijn erg leerzaam en absoluut niet saai, dus ideaal voor deze doelgroep. Het is gewoon ontzettend fijn dat Sportvisserij Nederland ons hiermee heeft geholpen en het kwam echt geweldig van pas bij onze cursus." Celina vult aan: "Die jonge karpervissers waren over het algemeen best druk en lawaaierig, maar tijdens de presentaties zaten ze allemaal stil en aandachtig te kijken. Prachtig om te zien!"


Henk Stob en Celina van de Vis overhandigen de taart aan Gerwin Gerlach van Sportvisserij Nederland.

Beschikbaar voor alle HSV's
Na het succes van de karper-cursus in 2012 heeft HSV Hoop Op Geluk de cursus dit jaar opnieuw gegeven. Net als vorig jaar zijn hier vijf woensdagmiddagen voor gereserveerd, waarbij op de laatste middag een examen wordt afgenomen. Het examen bestaat uit een aantal theorie vragen en het maken van een karperonderlijn. "Dat is niet al te moeilijk", aldus Henk Stob. "Als ze tijdens de cursus hebben opgelet dan halen ze het examen met gemak."
De karper-cursus is ontwikkeld als aanvulling op de al langer lopende witvis-cursus van de vereniging. Vanaf 6 november start de vereniging bovendien met een cursus voor jeugdige snoekvissers. Sportvisserij Nederland heeft hiervoor een tweedelige PowerPoint-presentatie over de biologie van de snoek gemaakt en binnenkort volgt een meer praktijkgerichte presentatie over het vissen op snoek met kunstaas. Alle presentaties worden binnenkort online gezet en zullen te vinden zijn onder de kop 'Verenigingsservice'.

Begeleidende tekst Om te zorgen dat de presentaties door iedereen kunnen worden gegeven, gaan ze vergezeld van een tekstbestand. Bij elke dia in de presentatie zijn enkele regels tekst geschreven, zodat geen enkele vrijwilliger met een mond vol tanden hoeft te zitten. Uiteraard kan de tekst worden aangevuld met eigen ervaringen en spannende visverhalen, om het voor de kinderen zo leerzaam en boeiend mogelijk te maken.

De presentaties zullen vanaf half november als downloads beschikbaar zijn op deze website, onder Verenigingsservice -> Jeugdwerk -> Downloads.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.