HSV Service

Veel vis op topcompetitie kustvissen senioren

8922

Op de eerste dag van de topcompetitie kustvissen voor senioren, die vervist werd op Walcheren is er veel vis gevangen. Schar en wijting vormden de hoofdmoot van de vangst, maar een verlate zomergast als de zeebaars bleek ook nog te vangen in de brandingsgolven. Vanwege de onstuimige weersomstandigheden had de wedstrijdleiding besloten om alle drie de wedstrijden te vervissen aan het strand bij Hotel Westduin, want met de harde wind op kop en de ruwe golfslag viel er aan Domburg niet te vissen. Bij Westduin kwam de wind van achter de duinen, waardoor de deelnemers heerlijk beschut stonden te vissen.

Om half negen vlogen de eerste onderlijnen richting volle zee en met de wind van achter konden de deelnemers extreem verre worpen maken. Voor de vangst was dat een extra pluspunt, want de wintervis bleek wat verder uit de kust te zwemmen. Een enkele bot en zeebaars waagde zich wel dichterbij. De vissers, die een hele verre worp in huis hebben deden deze dag erg goede zaken. In de top van de wedstrijden zagen we hen dan ook telkens terug. Zo ook die eerste wedstrijd. Het A-vak werd gewonnen door Eddy Elzinga, voor Hendrik Jan Polhuis en Dennis Ooijendijk, terwijl Ruud van Noord won in het B-vak voor Rob Punselie en Frank Peene. Allemaal vissers, die een verre worp kunnen combineren met een goed vistechnisch inzicht. Maar er waren nog voldoende kapers op de kust om zich in de volgende wedstrijden te gaan mengen in de strijd voor de topposities!

   

Dat bleek in de tweede wedstrijd, die over hoogwater links van Westduin werd vervist. Sterke mannen als Marien Flipse, Stephan Koen, Tom van de Pol en Kees Westdorp wisten met verre worpen toch nog het diepere water te bereiken en gooiden het klassement op z’n kop. Het A-vak werd een prooi voor Marien Flipse voor Hendrik Jan Polhuis en Stephan Koen. In het andere vak greep Rob Punselie naar de macht met als runners-up Kees Westdorp en Wibo Boone. Zo ontstond er een kopgroep van een tiental vissers die na twee wedstrijden nog geen 10 klassementspunten hadden! Dan blijft het zaak van volhouden en maar hopen dat er tegenstanders een fout maken ……………Of zouden er uit de achterhoede zich nog meer kandidaten melden aan het front?

De laatste wedstrijd van de dag werd wat later op de middag gestart, om nog een poos in de duisternis te kunnen vissen. Dat levert op sommige dagen extra vis op. Omdat de vissers weer in het diepere water konden gooien waren de vangsten van deze wedstrijd de beste van deze dag. Vooral veel, mooie scharren meldden zich. Wk-ganger 2013 Tom van de Pol leverde de beste prestatie, door bijna vier meter vis in twee uur te vangen. In het B-vak, waar hij stond, kwam de meeste tegenstand van Stephan Koen en Erik Prins. Het A-vak werd gewonnen door Mike Lubbers, die revanche nam voor zijn eerste twee slechte wedstrijden. Marien Flipse en Marcel van Houten maakten de top drie in dat vak compleet. 


 

In gemeenschapshuis “de Couburg” werd om 18.30 uur de tussenstand bekend gemaakt. Met maar acht klassementspunten leidt Marien Flipse de dans, maar het drietal Stephan Koen, Hendrik Jan Polhuis en Rob Punselie volgen met maar één puntje achterstand. En daar weer 1 punt achter volgt Tom van de Pol, op zijn beurt achternagezeten door Eddy Elzinga en Kees Westdorp. Een hele sterke kopgroep met natuurlijk nog voldoende sterke vissers met snode plannen. Maar die moeten de tweede dag, die vervist wordt in het Europoortgebied wel nog een gaatje van zo’n acht klassementspunten gaan dichten. Voor in de nationale selectie (eerste twintig) terecht te komen zijn er nog vele kandidaten. Het strijdtoneel is dan tweemaal het Caland Kanaal en eenmaal de Nieuwe Waterweg. Het zal nog spannend gaan worden over twee weken ………

Henri Karremans

Klik hier voor de tussenuitslag

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.