HSV Service

Mark van Wanrooy, kampioen Bootvissen 2013

8424

Na het opmaken van de wedstrijdresultaten de derde dag en tevens het algemeen klassement over de 3 dagen, bleek de stand van algemeen klassement wat betreft de eerste 5 vissers onveranderd.


Zondag 8 December, Neeltje Jans, alweer de laatste dag van de topcompetitie boot 2013. St. Nicolaas had voor sommige deelnemers een nieuwe hengel meegenomen en deze werden de laatste dag van de topcompetitie gebruikt om een plaatsje bij de eerste 5 voor het WK team voor Weymouth 2014 te bemachtigen.

De boot waar mee gevist werd, was de Big Marlin en de schipper Andre Vriends. Om 07.00 uur waren alle deelnemers aanwezig op het ruime en mooie ponton van de Big Marlin. De beslissing waar er gevist zou worden was uitgesteld tot net voor vertrek daar het erg windering was. Wat zou het worden Buitengaats of toch Oosterschelde. De wind stond west- zuidwest 6 en dit was niet in ons voordeel, maar Schipper Andre Vriends zag toch een mogelijkheid om buitengaats te gaan.

We zouden het gaan proberen bij R11 niet ver uit de kering. Daar aangekomen zag er zo goed uit dat we nog een eindje verder gingen, bij de R3. Tot daar want verderop zouden we een speelbal worden van de Zuid- Westenwind die om de kop bij Oostkapelle kwam. We ankerden op ca. 20 Meter en er liep een goede stroming.

De vangsten waren niet om naar huis te schrijven dit vanwege de onrustige bodem van de Delta die na de storm flink te lijden had gehad. Maar het zou ook zo maar kunnen zijn dat de vissen een beetje stoned waren, vanwege het aanspoelen van behoorlijk veel pakketten Cocaïne enkele dagen ervoor.

De vis die gevangen werd waren wel zeer mooie Scharren en een enkele Wijting, waarvan de meeste Wijting onder de maat waren. We konden in ieder geval wel zeggen dat we dit jaar alle 3 de wedstrijden op open zee hebben kunnen afwerken en dat is in ieder geval beter dan op een Oosterschelde, want we zijn tenslotte toch zeevissers.

  

In de 1e periode werd Leo Havermans winnaar aan stuurboord met 11 stuks vis en aan Bakboord, Sjaak Verburg met eveneens 11 stuks. De 2e periode nam Frank van Schilt de kopplaats in aan stuurboord met 10 vissen en Sjaak Verburg won wederom aan bakboord met 9 vissen. Bij de 3e periode draaide de stroom maar de vaart kwam er niet echt in, zoals gebruikelijk is met de springtijden.  Mark van Wanrooy (stuurboordzijde) wist er toch nog 8 vissen uit te peuteren aan en aan bakboordzijde waren het Piet Buijk en Remco Geuze die er ieder 9 wisten te vangen. Al met al zeer mooie Scharren die ruim aan de maat voldeden.

Klik hier voor de dag- en totaal uitslag

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde topcompetitie waar de sportiviteit en de gezelligheid in een hoog vaandel stonden.

Na keuze van de coach gaan er 5 deelnemers van 26 september tot en met 4 oktober 2014 naar het Wereldkampioenschap Boot in Weymouth, Engeland. De overige mannen doen in 2015 mee aan de Meerlanden Boot die dat jaar word gehouden in Heiligenhafen, Duitsland aan de Oostzee.

Vissers die dit jaar niet waren geplaatst voor de topcompetitie, kunnen het in 2014 opnieuw proberen via de selectie wedstrijden op de Noordzee en de Oosterschelde en het NK Boot ook op de Noordzee. Met als inzet het Wereldkampioenschap Boot in 2015 dat gehouden word in dat jaar in de Corkbay vanuit het plaatsje Cobh, Ierland.

Veel succes alvast.

Wil Franken

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide