HSV Service

Susan Stuijts ongenaakbaar op Topcompetitie kustvissen dames

7695

Ook de dames hebben hun topcompetitie kustvissen afgesloten. Door familieomstandigheden was deze tweede dag eerder uitgesteld. Het fanatisme van de dames had er niet onder te lijden gehad, maar jammer genoeg wilden de vissen niet zo erg meewerken. Slechts wat botten, een paar zeebaarsjes en een enkele schar konden het aangeboden aas niet weerstaan en zorgden voor de uitslag.

Niettemin zijn de sterkste dames wel aan de top van het klassement terechtgekomen, voor een enkele deelneemster waren daar zelfs de laatste seconde van de wedstrijd voor nodig!

De eerste wedstrijd stond gepland aan Hotel Westduin. Ondanks de sterke wind op kop konden de dames daar goed vissen. Door het diepere water worden daar de golven niet zo hoog. De deelneemsters konden door die wind op kop echter niet in de diepe geul gooien, waar de wintervis zich ophield.

Het werd sprokkelen voor een visje en daarin bleek “good old” Truus Huijps de beste met slechts twee vissen, goed voor 49 cm. Clarinda van de Zande en Susan Stuijts volgden.

                                       

Mede koploopster van de eerste dag Heidi Leeuwis kon, helaas net als vier andere dames, geen vis ter meting aanbieden, waardoor het klassement in elkaar schoof. Alleen Susan nestelde zich in de “comfortzone” en kon de laatste wedstrijd af gaan wachten wat de concurrentie nog in huis had!

Alle deelnemers, leiding en supporters verplaatsten zich voor de laatste wedstrijd naar het strand bij Domburg. Hier kwam de wind schuin van achter de duinen, maar door het hoge getij konden de dames ook nu niet het diepere water bereiken. Eerlijk gezegd had deze uitwijkdatum niet het mooiste getij, maar ook daar moet je mee kunnen omgaan. Natuurlijk wilde Susan Stuijts toch niet de strijd van de anderen afwachten en ving al snel vis. Clarinda bleef niet achter en ving zelfs naast een paar botjes een leuke zeebaars. Verschillende dames, zoals Els Wouters, Ellen van Es, Truus Huijps en Christel Verhage pakten ook vis!

 

Het werd nu spannend, want Heidi en Linda moesten vis vangen om in aanmerking te komen voor het WK-team. Heidi ving een visje van slechts 8 cm. Met deze 1-punter (vissen moeten 10 cm zijn om volledig mee te tellen) was zij al heel blij. Linda van de Velde leek het grote slachtoffer te worden van de slechte vangsten.  Maar het verhaaltje bleek niet uit, want op het eindsignaal, ving Linda haar broodnodige botje. Was het voldoende????

Om 17.15 uur maakte coach Benny Wijnings de uitslag bekend! Overduidelijk winnaar van de TC 2013 werd Susan Stuijts met maar 10 klassementspunten. Op ruime afstand werd Clarinda van de Zande tweede, net voor Heidi Leeuwis en Christel Verhage. Met gelijke klassementspunten maar met meer cm vis eiste Linda van de Velde de laatste plaats in het wk-team 2014 op. Erg sneu voor Ellen van Es want op deze manier op de gehate zesde plaats terecht komen is verre van leuk. Zeker omdat coach Benny bekend maakte dat hij volgend jaar met de eerste vijf van het klassement naar Frankrijk wil afreizen. Maar Ellen toonde zich een goede sportvrouw en feliciteerde de top vijf dames. En zo hoort dat ook, klasse!

Nu rest a.s. zaterdag nog de laatste dag de junioren TC. Ook daar zal het nog erg spannend worden!

Klik hier voor de volledige uitslag

Henri Karremans

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.