HSV Service

Den Haag hengelsporthoofdstad 2014

5944
31 mrt 2014

Op de Visma is afgelopen weekend Den Haag tot Hengelsporthoofdstad van het jaar uitgeroepen. 'De gemeente blinkt uit door diversiteit aan viswater, aanbod voor jeugd en de fanatieke hengelsportvereniging' aldus de organisatie.

Den Haag mag zich in 2014 ‘Hengelsporthoofdstad van het jaar’ noemen. Met een nipte voorsprong (45% tegenover 42%) wist de hoofdstad van Zuid-Holland de titel in de wacht te slepen. Spijkenisse moet genoegen nemen met de tweede plaats. De derde genomineerde, Tilburg, wist 13% van de stemmen voor zich te winnen. Vrijdag werd tijdens Visma, de hengelsportbeurs die de verkiezing alweer voor de vierde keer initieert, de winnaar bekendgemaakt. De winnaar van 2013, Den Helder, heeft het spreekwoordelijke stokje overgedragen aan voorzitter Ton van der Spiegel (links op de foto) van de ’s-Gravenhaagse Hengelsportvereniging.

 

Leden van de hengelsportvereniging hadden de winst wel zien aankomen. Eén van de reacties van het publiek dat mocht stemmen: “In Den Haag kun je op alle manieren vissen. Je kunt in een stadsgracht gaan vissen of in een echte plas in de Madepolder. Daarnaast kun je de Vliet (Rijn-Schiekanaal) uitproberen. Ook zijn er overal slootjes en als klap op de vuurpijl kun je er zelfs zeevissen vanaf de havenhoofden, vanaf het strand of je gaat met een boot de zee op om makreel te vangen.”

Ook de gemeente speelt een belangrijke rol op het gebied van hengelsport en daar zit het in het Den Haag wel goed mee: “Watergangen worden periodiek gebaggerd, er vinden regelmatig visbemonsteringen plaats en er wordt vis uitgezet. Daarnaast er is een glasaalpassage aangelegd!”

Ook Peter en Jeffrey Boot, eigenaren van ‘De Sportvisser Den Haag’ en exposant op Visma, begrijpen wel waarom hun stad dé hengelsporthoofdstad van het jaar is: “Wij zijn als Haagse hengelsportwinkel enorm trots dat ons Den Haag hengelsporthoofdstad van het jaar is geworden. Ook wij merken bijvoorbeeld aan de vangstberichten van onze klanten dat het visstandbeheer van de ’s-Gravenhaagse Hengelsportvereniging zijn vruchten afwerpt. De Giebel-vangsten in het Wateringse veld met o.a. de ‘method feeder’ visserij is er één die nergens in het land zo goed tot uiting komt als hier in Den Haag.”

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide