HSV Service

Regerend Nederlands Kampioenskoppel wint 1ste wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Karper 2014

6600
06 mei 2014

Dit weekend werd de eerste wedstrijd van de Nationale Topcompetitie Karper gevist in de Lage Vaart te Almere. In totaal werden er 20 schubkarpers gevangen met een totaal gewicht van bijna 109 kilo. Peter en Wim Molendijk, de winnaars van de TC Karper 2013, behaalden ook hier de eerste plaats.Almere :
We waren ruimschoots op tijd aanwezig in het Almeersch Hippisch Centrum aan de trekweg te Almere om alle deelnemers te ontvangen. Nadat om 15:00 uur iedereen welkom was geheten, de jury en het team controleurs waren voorgesteld, werd de hermetisch afgesloten en verzegelde doos met het resultaat van de loting geopend door de titelverdedigers Peter en Wim Molendijk. Alle koppels werden stuk voor stuk geïnformeerd over hun steknummer en door De KSN voorzien van een toiletemmer.


Om 18:00 uur precies werd op de luchthoorn gedrukt en het luide startsein weerklonk. De eerste karpers melden zich al snel en konden nog in het avondlicht gewogen en gefotografeerd worden. De eerste nacht werden meerdere karpers gevangen. De controleurs kwamen zo snel mogelijk om, na het wegen en het nemen van enkele foto’s, de karper terug te zetten.

De volgende ochtend bleek dat in Vak A op stek A1, de regerend Nederlands kampioenen, de gebroeders Molendijk, de leiding hadden genomen. Zij werden door het duo Nijland/Wender op A5 op de hielen gezeten met één gewichtige karper. In vak B had het team JRC Verhofstad/Woltman met twee karpers een bescheiden voorsprong genomen op drie andere koppels met elk één karper. In vak C waren eveneens zes schubs ter weging aangeboden. Het koppel Mulder/Meijer van stek C1 haalde er maar liefst drie binnen, stek C3: Barten/van Rossum ving één karper en op C6 vingen Michiel en Ruud Oliehoek twee stuks.


Minardus Woltman en Ferry Verhofstad

In de loop van de dag werden de voerplekjes geconcentreerd bijgevoerd. Ook de inwendige mens werd niet vergeten en flink versterkt. Flinke lappen van brasems, wisten de weg naar de voerplekken wel te vinden en werden met grote regelmaat aan de haak geslagen. Slechts een enkele karper melde zich nog. Na de avondmaaltijd waren er maar liefste vier koppels met drie stuks op de scorelijst. Vlak voor het invallen van de duisternis wisten de gebroeders Molendijk hun totaal van drie naar vier stuks op te schroeven.


Dennis Nijland en Bjorn Wender met de zwaarste vis van deze wedstrijd (9.085 gram)

Gespannen ging iedereen de nacht in. Helaas viel de wind weg trok de hemel wijd open en onder een stralende sterrenhemel was er zelfs even sprake van vorst aan de grond. Verre van ideale omstandigheden. En dat bleek, alleen het duo Barten/van Rossum op C3 wisten nog een aanbeet te forceren en hun totaalsaldo te verdubbelen naar twee.

Om 10 uur klonk de luchthoorn en kon de balans opgemaakt worden. In totaal 20 schubkarpers (geen spiegels dit keer) die een totaal gewicht van bijna 109 kilo opleverden. De zwaarste gevangen door het koppel Nijland/Wender woog iets meer dan 9 kilo. Het koppel Molendijk/Molendijk was met bijna 26 kilo de terechte winnaar. De 2e prijs was met ruim 18 kilo voor Mulder/Meijer en de 3e plaats met ruim 13 kilo voor Verhofstad/Woltman.Klik hier voor de totale uitslag

Vrijdag 13 juni start om 18 :00 uur de tweede wedstrijd op recreatiepark Borgerswold te Veendam. Dit staat bekend als niet het makkelijkste water, maar wel met kans op flinke uitschieters in de zwaardere gewichtsklassen.Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.