HSV Service

Diverse boetes in Friesland; Roemeense stropers in Rijsbergen.

5525
02 jun 2014

Bij een provinciale controle op de sportvisserij in Friesland zijn zaterdag veertien processen verbaal uitgeschreven aan vissers die hun zaken niet op orde hadden. In Rijsbergen werden twee Roemeense stropers bekeurd.

In Friesland werden 295 sportvissers gecontroleerd. ,,Dat betekent dat 281 vissers het wel goed voor elkaar hadden”, aldus Pyt Achenbach, beleidsmedewerker van Sportvisserij Fryslân, organisator van de grootscheepse controle. ,,Dat is positief.” Van de bekeurden visten sommigen zonder verplichte VISpas en gebruiken twee personen verboden vistuig, zoals een kruisnet. Drie personen bleken te vissen met levend aas.

-> Lees meer over de controle actie in het Friesch Dagblad

Visstropers gepakt in Rijsbergen

De politie heeft zondagochtend drie Roemenen aangehouden voor het vissen zonder vergunning. Ze werden rond kwart over acht 's ochtends betrapt in de buurt van Camping Fort Oranje in Rijsbergen. Het gaat om twee Roemenen van 27 jaar oud en een van 29 jaar oud. In de auto van de drie werden vishengels en netten gevonden.

-> Lees het hele bericht op Omroep Brabant

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.