HSV Service

Meest minimale vangst tijdens 2e TC Karper 2014

6246
16 jun 2014

De schitterende weersomstandigheden tijdens de tweede Topcompetitiewedstrijd Karpervissen 2014 hebben helaas niet geresulteerd in goede vangsten. De 20 deelnemende koppels hielden de spanning er tot de laatste minuut in, want een enkele vis kon immers de eindoverwinning brengen.


Helaas bleek na het eindsignaal geen enkele koppel geslaagd te zijn om een karper te vangen. Erg jammer natuurlijk, maar gezien de relatief lage karperbezetting in het watercomplex van het Borgersold en het Langebosch bij Veendam hadden de meeste deelnemers hier bij voorbaat al een beetje rekening mee gehouden. De vissen kunnen zich overal in het gebied ophouden, waardoor ze in bepaalde perioden moeilijk worden gevangen, zelfs door de meest ervaren lokale vissers. Dit weekend hadden de deelnemers bovendien te kampen met een volle maan en noordenwind, wat volgens velen geen ideale omstandigheden zijn om vis te vangen.Na afloop van de wedstrijd bleek het overgrote deel van de deelnemers er geen bezwaar tegen te hebben om het Borgerswold/Langebosch volgend jaar opnieuw in de Topcompetitie op te nemen. Iedereen is lovend over het schitterende water en de omgeving, sommigen noemen het zelfs het mooiste water van Nederland. De eindprijzen, beschikbaar gesteld door de hoofd-sponsoren JRC, Berkley en Carp Connections, zijn na afloop verloot onder de deelnemers, waardoor de wedstrijd toch nog een spannende toegift had.De Nationale Topcompetitie Karpervissen wordt georganiseerd door Sportvisserij Nederland en De Karper Sportvisserij Nederland. De volgende twee wedstrijden vinden plaats aan de Otheense Kreek te Terneuzen en de lage Vaart te Almere. In beide wateren zijn zeer goede vangsten mogelijk, waardoor de einduitslag tot het laatste moment kan wijzigen. De winnaars van de gehele competitie zullen worden afgevaardigd naar het WK Karpervissen 2015.

 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.