HSV Service

1e wedstrijd WK kustvissen dames Frankrijk 2014

4845
23 sep 2014

Weer een nieuwe dag in Frankrijk en ondanks het tegenvallende resultaat van de officiële training gingen de vrouwen weer vol vertrouwen het strand op. De zee was minder heftig dan de vorige dag en het was ook aardig bewolkt. De ervaring leerde dat bij bewolkt weer de harders gaan azen. Dat de Portugezen hier super bedreven in zijn, kregen alle landen te zien, daar ze zowel bij de vrouwen als bij de mannen de 1e plaats opeisten.

Vandaag stond Clarinda Rijnberg op A1, normaal een topstek maar in dit geval een zeer moeilijke plaats. Er was niet echt een zandbank voor haar die de golven brak maar de 2 meter hoge golven jaagde haar van haar visplaats af. Toch bleef Clarinda fanatiek doorvissen en door uitstekend coachwerk van haar man en Wilco en Maurits Keur die ook uitstekend meehelpen wist Clarinda in het laatste half uur nog 2 gepen, 1 zeebaars en 1 zeebrasem te vangen. Dit was goed voor de 4e plaats in haar vak. Met een beetje geluk had dit ook de 2e plaats kunnen zijn, in 100 gram verschil van elkaar zitten 4 vissers. Aan de andere kant in haar vak werden er 2 flinke harders gevangen die meer gewicht en dus punten opleverden.


Clarinda met geep

Heidi Leeuwis kreeg helaas geen vis aan de haak, in haar vak waren ook slechts 4 dames die vis
vingen. In het C vak waar Susan Stuijts stond was het niet veel beter, hier 5 dames met vis helaas behoorde Susan hier niet bij. In vak D werd aardig gevangen, geen nullen. Helaas had Cristel Verhage een ondermaatse pieterman. Ondermaatse vis word gewaardeerd met 1 punt en dit zorgde voor de 9e plaats. In E stond Linda van de Velde, die als een speer van start ging. Linda had al snel een mooie geep op de kant liggen en snel daarna ook een zeebaars. Helaas was het toen, zoals verwacht, op haar plaats gedaan met vangen maar dit slimme vissen leverde wel een mooie 2e plaats op in haar vak.In de team uitslag eindigden we vandaag op een 6e plaats. Ondanks de niet geweldige uitslag hebben we wel een duidelijk idee hoe we de vis moeten vangen. Nu hopen op wat goede plaatsen zodat we dit kunnen omzetten in een goede uitslag.

Uitslag na de 1e wedstrijd:

Team
1e Portugal: 24 punten
2e Frankrijk: 46 punten
3e Italië: 48 punten
6e Nederland: 96 punten

Individueel
1e Aïda Morabito - Italië
2e Zélia Afonso - Portugal
3e Michela Martini - Italië
9e Linda van de Velde - Nederland

Benny Wijnings

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.