HSV Service

Zo, de kop is eraf!

4673
23 sep 2014

Gisteren de eerste van vier wedstrijden gevist op het parcours van Vieux Boucau met het opkomende water. Met een maanstand naar nieuwe maan gaf dat vooral rond hoog water de nodige problemen met aanstormende golven die over de zandbanken heen sloegen en mini tsunami's veroorzaakten. Veiligheid staat voorop en de stewards hadden hun handen vol om de deelnemers bij de waterlijn weg te houden.

Maar nu de visserij. Ruud van Noord in vak A stond op een mooi stekje en wist 4 maatse zeebaarsjes te vangen en 5 ondermaatse zeebaarsjes. Hij scoorde hiermee een 3 in zijn sector en staat individueel op een 15e plaats.

In sector B stond Tom van de Pol op een 'tsunami-stek' en kon geen vis scoren. Spullen die wegspoelden en andere ongemakken zorgden ervoor dat het voor hem geen plezierige wedstrijd was. Tom was onze “schrapper”voor deze wedstrijd en staat individueel op een 71e plaats. Maar hij is echter een bijter en gaat er vandaag vol voor.

Jeromy van Houdt in vak C had ook last van mini tsunami's en precies op het moment dat hij een mooie geep scoorde van 63 cm. spoelden zijn spullen bijna weg. Jeromy echter organiseerde op een rustige manier zijn spullen en pakte in het laatste half uur nog een vette zeebrasem. Met iets meer dan 1 kilo vis scoorde hij achter de ongenaakbare Jose Alfonso een prachtige 2e sector plaats en was onze beste man. Jeromy staat individueel op een 7e plaats.

In sector D had onze meest ervaren man Kees Westdorp een slechte dag met maar drie één-punters. Gelukkig brachten deze nog een 10e sectorplaats op. Zo zie je maar dat werkelijk elk visje telt. Individueel staat Kees op een 50e plaats.

In sector E wist de constant goed vissende Marien Flipse twee vissen te vangen, een zeebaarsje en een tarbotje wat voldoende was voor een 6e sectorplaats.Indiviueeel staat Marien op een 30e plaats.

Al met al een redelijke start met een 6e plaats van de 15 deelnemende landen. Spanje voert mede dankzij eeen paar dikke harders het veld aan, gevolgd door Portugal, Engeland, Belgie en Frankrijk.

We gaan er vandaag weer vol tegenaan en hopelijk wederom met een goede klassering!

Arthur van Tienen

 

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.