HSV Service

De SNB en Sportvisserij Limburg vernieuwen websites

5881
08 okt 2014

De Snoekstudiegroep Nederland België (SNB) en de federatie Sportvisserij Limburg hebben hun website volledig vernieuwd. De sites zijn geschikt gemaakt voor mobiel gebruik (responsive design), social media zijn geïntegreerd, de layout is volledig geüpdate en de inhoud is bij beide sites flink op de schop gegaan.

In de eerste plaats valt hierbij het nieuwe design op. Hierbij is meer uitgegaan van ‘touch’ (het aantikken met vinger) en ‘swype’ (scrollen met de hand) bediening en wordt meer gebruikt van beelden en iconen.

Daarnaast zijn social media meer geïntegreerd in de website. Denk hierbij aan plugins voor het inloggen en reageren op nieuwsberichten met je facebook-account, embedded Youtube video’s, en meer.


Het nieuwe design van de SNB: strak en met veel mooie beelden.

Mobiel gebruik

Het aandeel mobiele gebruikers (smartphones en tablets) groeit de laatste drie jaar snel van enkele procenten tot zelf meer dan 30%. Via ‘responsive design’ wordt de website automatisch geschaald op basis van de resolutie van het gebruikte apparaat. Er is dus sprake van één website en geen aparte mobiele website meer, hetgeen beter is voor de vindresultaten in zoekmachines.


De nieuwe websites zijn 'responsive' en hiermee ook geschikt voor bijvoorbeeld smartphones.

Beide organisaties hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om op basis van gebruikersstatistieken de inhoud van de site te optimaliseren. Hierbij is uitgebreid gekeken naar het gebruik van de website: veel bezochte pagina’s hebben bijvoorbeeld een belangrijkere plek gekregen en de navigatie is aangepast.

De derde en vierde van een reeks nieuwe sites

De nieuwe websites www.sportvisserijlimburg.nl (die op 25 september werd gelanceerd) en www.snoekstudiegroep.nl zijn de derde en vierde in een reeks van vernieuwde websites, nadat de federaties Sportvisserij Zuidwest Nederland en Hengelsportfederatie Groningen Drenthe eerder dit jaar al gelanceerd.

De komende maanden zullen ook De Karper Sportvisserij Nederland (De KSN), en overige hengelsportfederaties hun website volledig vernieuwen. Parallel hieraan zal ook de website van Sportvisserij Nederland aangepakt worden.

Sinds enkele jaren maken de zeven federaties en De KSN gebruik van het centrale websitesysteem van Sportvisserij Nederland/ Divide Intenetoplossingen. De SNB sluit met haar nieuwe website eveneens aan. Uniformiteit, kostenbesparing en synergie door koppelingen tussen de sites zijn de belangrijkste redenen hiervoor.

Foutje? Meld het ons!

De vernieuwing van de website is een volgende stap in de professionalisering van de communicatie van beide organisaties. Kijk gerust eens rond op de sites en blijf op de hoogte van sportvisserijzaken in de regio Limburg en van roofvisserij in Nederland.

Mocht je tegen problemen aanlopen, of een foutje ontdekken: meld het vooral! De komende periode wordt er nog hard gewerkt aan verdere optimalisatie van de nieuwe websites. Houd de website dus goed in de gaten voor nog meer nieuwe pagina's boordevol handige informatie en nieuwsupdates!

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.