HSV Service

Prachtig Nederlands teamresultaat tijdens Feederinterland Duitsland-Nederland

5156
13 okt 2014

Het waren twee prachtige wedstrijd-dagen. Er werd gevist in twee sectoren, één nabij de camping en het andere vak lag pal tegen de rivier de Main. Onvoorstelbaar toch hoe de omstandigheden zo anders kunnen zijn op verschillende gedeeltes van hetzelfde viswater. Zelfs de waterkleur was verschillend vanwege de baggerwerkzaamheden die bij de camping werden uitgevoerd.

Ik had er al vaak over gehoord maar was er zelf nooit eerder geweest. Sand am Main was de plaats van handeling voor deze wedstrijd. Je hebt hier verschillende zandgaten langs de rivier de Main en daar worden heel vaak wedstrijden gevist. Begrijpelijk ook, wat een prachtig viswater.

Blijkbaar worden hier soms enorme gewichten gevangen. Grote brasems, voorns en zelfs giebels en karpers. Die grote vissen lieten het een beetje afweten dit weekend maar wat geeft het? Het maakte de wedstrijd misschien zelfs nog interessanter.
Dit weekend ging het vooral om blieken en voorns met hier en daar een grote brasem.

Waterkennis is belangrijk voor wedstrijdvissers en ondanks een trainingsdag op de vrijdag hadden we na de eerste wedstrijddag het gevoel dat we dat een beetje misten. We visten vooral op de blieken en achteraf gezien was het misschien hier en daar beter geweest om meer voorngericht te vissen. De hoogste vangstgewichten bestonden namelijk vooral daaruit. Wat een prachtige grote voorns zwemmen er hier rond.Na de eerste wedstrijddag was er een hele kleine voorsprong voor ons team van twee punten. Eigenlijk een te verwaarlozen voorsprong. Alles zou worden beslist op de tweede dag.

Tijdens die tweede dag werd er nog iets meer vis gevangen in beide sectoren en zo werd het een ronduit prachtige Interland. Niemand kon aan het einde van de wedstrijd zeggen welk team had gewonnen en juist bij dat soort kleine onderlinge verschillen is zo’n wedstrijd prachtig om te vissen.

Ook nu eindigde de wedstrijd uiteindelijk met een heel klein onderling verschil in ons voordeel en daardoor wonnen we deze Interland. Prachtig! Vier punten was het verschil op de tweede dag en dat lijkt meer dan het in werkelijkheid is.

Individueel waren de eerste 3 plaatsen voor Duitse vissers. De wedstrijd werd gewonnen door Ingo Frerichs, de enige visser met de perfecte score van 2 punten. Beste Nederlandse visser was Marco Hofman, hij werd 4e.

 
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.