HSV Service

Sportvisser met dochtertje bedreigd en van auto beroofd

6001
14 okt 2014

De politie stelt een onderzoek in naar een gewelddadige diefstal van een auto eergisteren in Dalfsen. Daarbij werd de eigenaar van de auto ernstig bedreigd.

Een 38-jarige man uit Zwolle zat rond half zeven, in het bijzijn van zijn dochtertje, te vissen bij het Overijssels Kanaal, toen hij werd bedreigd door een man met een steekwapen. Daarbij eiste hij de autosleutels van de Zwollenaar. Om te voorkomen dat de situatie voor zijn dochter escaleerde, gooide hij de sleutels weg. De man pakte de sleutels en ging er in de auto van de man uit Zwolle vandoor in de richting van het viaduct van de Ganzepan.

Fietsers

Het gaat om een grijze Ford Focus met het kenteken 63 JT-FN. De gewaarschuwde politie stelde een onderzoek in en heeft de vader en dochter op het politiebureau opgevangen en een eerste verklaring opgenomen.

De auto staat landelijk gesignaleerd en de politie adviseert om geen eigen actie te ondernemen maar de politie te bellen.

Het signalement van de blanke man is: hij wordt op 35 jaar geschat en is ongeveer 1.80 m lang. Hij heeft een tenger postuur en gemillimeterd haar. Ook heeft hij een ietwat ingevallen gezicht. Hij droeg zondag een legergroene jas met grote zakken, een spijkerboek en donkere schoenen.

Vlak voor het incident moesten twee fietsers voor de man uitwijken omdat hij op het fietspad stond. De politie wil graag met deze mensen spreken. Misschien zijn er ook andere mensen die iets over de man en de gestolen auto weten. Het telefoonnummer van de politie is 0900-8844.

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide