HSV Service

Streetfishing competitie Sportvisserij MidWest Nederland

6062
16 okt 2014

Sportvisserij MidWest Nederland is bezig met het opstarten van een streetfishing competitie voor hengelsportverenigingen. Deze competitie zal begin februari 2015 van start gaan en zal gehouden worden op verschillende plekken in het gebied waar Sportvisserij MidWest Nederland werkzaam is. Streetfishing is een snel groeiende tak van visserij op roofvis en vooral onder de jeugd erg populair.

Bij elke deelnemende vereniging wordt één wedstrijd georganiseerd waar alle deelnemende verenigingen tegelijk gaan vissen binnen een vastgesteld parcours. Een team bestaat uit 3 personen van de leeftijdscategorie 14 t/m 21 jaar. De competitie zal bestaan uit ongeveer 10 wedstrijden en er zijn mooie prijzen te winnen.

Wat is streetfishing?

Streetfishing is een jonge, hippe en coole manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving. Het is over komen waaien vanuit Frankrijk en sinds korte tijd ook in Nederland een steeds populairdere vorm van vissen op roofvis. Het is makkelijk, kost weinig tijd en je vist op plekken waar je normaal niet zo snel gaat vissen. Je zult zien dat je op deze plaatsen (grote) baarzen, snoekbaarzen en ook mooie snoeken kunt vangen.

Wat heb je nodig?

Een streetfisher heeft vaak een spin-hengel of dropshot hengel bij zich met een molen of reel. Het zijn vaak compacte hengels die licht zijn in gewicht zodat ze makkelijk mee te nemen zijn.

Naast de hengel heeft de visser vaak een rugzak of schoudertas bij zich waar o.a. de onthakingsmaterialen en het kunstaas in zitten.

Deelname

Spreekt deze manier van vissen op roofvis je aan, dan zijn wij opzoek naar jou! Voor meer informatie en/of deelname aan deze competitie neem contact op met je eigen hengelsportvereniging of mail/bel naar stage@sportvisserijmidwestnederland.nl / 0251-318882

Bron: Sportvisserij MidWest Nederland

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide