HSV Service

Meer vislessen in 2014 (video)

5263
22 okt 2014

Het aantal jeugdleden binnen de hengelsport vertoont ook in 2014 weer een stijgende lijn. Dit is mede het gevolg van de speciale vislessen en andere jeugdactiviteiten die de hengelsportverenigingen organiseren. Zo werd dit jaar bijna de grens van 400 vislessen doorbroken.

In 2014 komt het aantal gegeven vislessen uit op bijna 390. Lessen die zeer positief worden gewaardeerd door zowel de leerlingen als de leerkrachten van de betreffende scholen. Sportvisserij Nederland en de federaties zijn alle vismeesters en begeleiders die zich hiervoor hebben ingezet hier dan ook zeer dankbaar voor.

Check hieronder een video-impressie van een heuse visles:

Nieuwe presentatie

De vismeesters konden dit jaar gebruik maken van de vernieuwde visles presentatie, die zij op een usb-stick thuisgestuurd kregen. Diverse dia’s in de presentatie zijn vervangen door scherpere afbeeldingen, zodat de plaatjes ook in een door de zon verlicht leslokaal nog duidelijk te zien zijn. Het theoriegedeelte van de presentatie is daarbij iets ingekort, waardoor de kids sneller aan de slag gaan met de herkenning van vissoorten en meer tijd hebben om het onthaken te oefenen. Hierbij leren ze in de klas met behulp van een hakensteker en kunstvissen hoe ze op de juiste wijze een vis onthaken.

Speciaal onderwijs

Ook vanuit het speciaal onderwijs is er een toenemende vraag naar vislessen. Voor dit type onderwijs is dit jaar een standaard presentatie gemaakt, die korter is dan de reguliere presentatie en naar verhouding meer praktische onderdelen bevat. Ter ondersteuning van de vismeesters is er voor beide presentaties een handleiding beschikbaar. Deze handleidingen zijn begin 2014 herschreven en bieden nog meer ondersteuning aan de vismeesters bij het verzorgen van de vislessen.

Wil jij ook bij jouw vereniging aan de slag als jeugdbegeleider of vismeester? Bekijk dan het cursusoverzicht op onze site.

Bron: Hét Visblad (Verenigingsnieuws)

Lees ook:

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide