HSV Service

Arjan Rijnberg, heersend Nederlands Kampioen Kustvissen, wint Topcompetitie 2014

8075

Omdat Rob Punselie punten aan zijn broek kreeg in de laatste periode was het Arjan Rijnberg, Nederlands Kampioen Kustvissen 2014, die de Jackpot pakte. Hij won, na zijn Nederlands Kampioenschap, ook nog eens de Topcompetitie. Met recht de beste kustvisser van 2014! Rob Punselie werd tweede en Wibo Boone sloot de top drie rij af met een derde plaats.

Einduitslag Topcompetitie Kustvissen Heren 2015

Stormachtige winden en felle buien teisterden vrijdag 12 december voor de laatste dag Topcompetitie de stranden van Wijk aan Zee en het vooruitzicht dat de wind wel zou afnemen maar wel doorstond de zaterdag in de westhoek, deed de vrijdag op de parcoursen aanwezige wedstrijdleider C.O.W. Zout Leen van Wensen, commissaris Zout Ron Gatowinas en coach Arthur van Tienen besluiten de wedstrijden plaats te laten vinden op het uitwijk parcours in het Noordzee kanaal direct achter de sluizen van IJmuiden.


Uitwijk parcours Noordzeekanaal achter
de sluizen van IJmuiden.

Er was natuurlijk al de dagen voor de wedstrijden enigzins rekening mee gehouden door de deelnemers dat deze dag in het Noordzee kanaal zou worden gevist. Menig Topcompetitie deelnemer was al fanatiek aan het voorvissen geweest om zodoende de nodige ervaring op te doen en niet zonder resultaat zou zaterdag blijken.

Café de Zon in Wijk aan Zee was een prima gelegenheid om zowel voor beide parcoursen de plaats van samenkomst te zijn als de prijsuitreiking na afloop te vieren. Om 06:00 uur zaterdagmorgen stonden de 30 beste vissers van het NK Kust 2014 en de 20 leden van de Nationale selectie klaar om de “klus”te klaren en zich te plaatsen voor de Nationale selectie 2015. Het zou een spannende dag worden want de verschillen waren klein na de eerste wedstrijddag! De te verwachten vangsten bestonden uit bot, wijting, steenbolk, spiering, wat schar, zeebaars en een enkele gul.

Om 08.30 uur ging de eerste van drie wedstrijden van start. Onmiddellijk werden de intenties van Rob Punselie, Michel Mosselman en Jeromy van Houdt in A duidelijk. Michel Mosselman opende de ouverture uitstekend met 370 cm. in 2 uur! Hij wist zo Rob Punselie met 317 cm. en Marcel Noort met 254 cm. voor te blijven. In vak B bleef Thomas van Sluijs met 287 cm. “Good Old” Jan Hennekam met 238 cm en Remi Lindhout met 238 cm voor. De “gevestigde orde” wist zich behoorlijk te handhaven deze eerste periode en er waren vooralsnog geen echte verschuivingen maar dat zou wel veranderen in de laatste twee periodes!

Prachtige kleine poon voor Hendrik Jan Polhuis

Om 11.30 uur werd het 2e signaal voor de tweede periode van 2 uur gegeven. Rob Punselie gaf wederom zijn visitekaartje af met 288 cm. Dennis van Vossen eindigde met 277 cm. en Wim Hilleman bood 249 cm vis aan. In vak A ging Wilco Keur met de winst aan de haal, met 310 cm. Bleef hij Jeroen den Engelsman (270 cm) en Remi Lindhout (259 cm) voor.

De derde en beslissend periode bracht de nieuwe Nationale Selectie. Terwijl leider van 5 wedstrijden, Rob Punselie, het uiterste eruit moest halen om een visje te vangen, pakte in vak B Michel Mosselman wederom de winst met 395 cm. Wibo Boone nam met 376 cm de tweede plaats in en Jan Hennekam volgde met 273 cm. In vak A was Willem Louman met 379 cm de baas over Johan Rombouts (331 cm) en Arjan Rijnberg (242 cm).

In het totaalklassement liet Arjan Rijnberg zien dat hij deze Topcompetitie de sterkste was.
De top 3 ziet er als volgt uit":  
1. Arjan Rijnberg, HSV de Edelkarper    - 38 kl.punt -    917 cm
2. Rob Punselie,  HSV 's Gravenzande  - 42 kl.punt -    984 cm
3. Wibo Boone,    HSV O.K.O.                - 44 kl.punt - 1.085 cm
Thomas van Sluis met drie dikke botten

Het is een genoegen te zien hoeveel jong talent zich in de Nationale selectie heeft genesteld. De “gevestigde”oude orde zal hard moeten werken om deze mannen voor te blijven nu het niet meer vanzelfsprekend is dat de beste 5 van de topcompetitie het WK team gaan vormen. Er liggen legio kansen voor alle leden van de Nationale selectie die zich weten te onderscheiden in teamgeest, technische ontwikkeling en het vermogen het beste uit zichzelf te halen.

Coach Arthur van Tienen zal ruim de tijd nemen om zijn WK team 2015 te selecteren uit de Nationale Selectie. Het Wereldkampioenschap Kustvissen 2015 zal van 21 tot 28 november 2015 worden gehouden in Manta Rota in Portugal. Hier zijn Internationaal ervaren technische en verre werpers nodig zijn die snel kunnen schakelen van dicht onder de kant vissen op kleine vissen naar het vissen op bonusvissen op afstand. De overige 15 leden van de Nationale Selectie zullen in Nederland  het Interland tussen België, Engeland en Nederland vissen van 29 tot en met 31 mei 2015.

Einduitslag Topcompetitie Kustvissen Heren 2015 

  

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.