HSV Service

Visserijkundig onderzoek Zoetermeer

8543
09 mrt 2015

Deze week gaat Sportvisserij Nederland weer het land in voor visserijkundig onderzoek. Het onderzoek vindt plaats in Zoetermeer.

Van dinsdag 10 t/m donderdag 12 maart onderzoekt Sportvisserij Nederland het Westerpark in Zoetermeer op verzoek van Sportvisserij Zuidwest Nederland. Met dit onderzoek hoopt de Federatie een beter beeld te krijgen van de aanwezige visstand en het watermilieu in het recreatiegebied.

Onderzoek

Bij de onderzoeken worden grote delen van de wateren met netten afgevist, waarna de gevangen vis wordt onderzocht. Er wordt bijvoorbeeld gekeken welke vissoorten in het water voorkomen en of de vis in goede conditie is. Hieruit volgt een rapport dat onder andere informatie moet geven of de visstand momenteel evenwichtig is opgebouwd. Een visserijkundig onderzoek trekt altijd veel bekijks, want er komt vaak meer vis boven water dan je zou denken.

Kom kijken!

Geïnteresseerden zijn uiteraard van harte welkom om ter plaatse een kijkje te komen nemen bij het onderzoek. Hieronder de data en locatie waar deze week het onderzoek plaatsvindt. Het onderzoek start rond 09.30 uur.

  • Dinsdag 10 t/m donderdag 12 maart: Westerpark te Zoetermeer.

Nederland telt ruim twee miljoen sportvissers die samen voor een jaarlijkse omzet van bijna 800 miljoen euro zorgen. Het overgrote deel van de sportvissers vist recreatief op het binnenwater.

--> meer over visserijkundig onderzoek en direct een onderzoek aanvragen.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.