HSV Service

20 en 21 juni 2015: Landelijke Controledagen

6157
19 jun 2015

Traditioneel is juni de maand dat sportvissend Nederland weer massaal naar de waterkant trekt. Het is ook in deze periode dat er extra door hengelsportcontroleurs wordt gecontroleerd op het bezit van de juiste visdocumenten (de VISpas), maar vooral het contactmoment te gebruiken voor voorlichting over de sportvisserij.

De Landelijke Controledagen worden uitgevoerd door de verenigings- en federatieve controleurs sportvisserij in samenwerking met opsporingsambtenaren en samenwerkingsverbanden van groene netwerken. De Landelijke Controledagen vinden plaats in het weekend van 20 en 21 juni 2015.

Insteek van de Landelijke Controledagen 2015 is niet alleen de controle op het bezit van de juiste visdocumenten, maar ook om dat contactmoment met de sportvisser te gebruiken voor promotie en voorlichting over de sportvisserij. Welke VISpas heb ik nodig, wat mag ik ermee, hoe zit het met de MeeVIStoestemming, welke mogelijkheden biedt de digitale toestemming (VISplanner) en vooral het benadrukken wat de voordelen zijn van het lidmaatschap van een hengelsportverenging.

De verantwoordelijkheid voor de controle en handhaving van de Visserijwet – en daarmee ook de visdocumenten – ligt primair bij Rijksoverheid. De georganiseerde sportvisserijsector neemt in deze controle echter haar eigen verantwoordelijkheid door het zelf opleiden van controleurs sportvisserij, aanstellen van speciale sportvisserij opsporingsambtenaren en het beschikbaar stellen van opsporingsmiddelen.

Momenteel zijn ruim 130 opsporingsambtenaren sportvisserij (met opsporingsbevoegdheden) en ruim 1.300 gecertificeerde controleurs sportvisserij aangesteld door de georganiseerde hengelsport. Hun inzet zorgt ervoor dat vissers worden voorgelicht en zich aan de regels houden.

Herkenbaarheid

Door een grootschalig netwerk aan vrijwillige Controleurs Sportvisserij en opsporingsambtenaren is de georganiseerde hengelsport jaarrond actief met controles aan de waterkant. Controleurs sportvisserij zijn te herkennen aan de controleurskleding met opschrift “controle sportvisserij” en kunnen zich identificeren met een controleurspas.

Vissen? Altijd de VISpas mee!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.