HSV Service

Nationale Hengeldag 2015

4891
02 jun 2015

Zaterdag 30 mei was het Nationale Hengeldag. Veel hengelsportverenigingen hebben hier op feestelijke wijze aandacht aan besteed, waarbij vooral jeugdactiviteiten zijn georganiseerd. Hier en daar werd een festiviteit even verstoord door een flinke bui, maar over het algemeen was de Nationale Hengeldag weer een succes!

Ed Stoop on tour!

Vis TV presentator Ed Stoop maakte zaterdag een ronde langs drie Brabantse verenigingen. In Deurne mocht hij bij HSV De Peel samen met de wethouder van Sportzaken de nieuwe vissteigers aan de Heiakkervijver officieel openen. Hierna kon de plaatselijke jeugd vanaf de steigers vissen op de kort daarvoor uitgezette forellen.

Na een 'wedstrijdje' tussen de wethouder en Ed Stoop kon in de Heiakkervijver vanaf de nieuwe steigers worden gevist (foto's Peter Vermazeren - HSV De Peel).


In Lieshout had HSV ’t Sluisje een viswedstrijd voor de jeugd georganiseerd. In verband met een onweersbui moest de wedstrijd iets eerder stoppen dan was gepland, maar de prijsuitreiking was er niet minder feestelijk om. Elk kind mocht een prijs uitzoeken! Onder belangstelling van veel ouders en vrijwilligers van de club werden aansluitend nog enkele jubilarissen (40 jaar lid!) gehuldigd.

Aansluitend heeft Ed een koppelwedstrijd bezocht aan het prachtige Biesven van HSV De Gender te Eersel. De koppels bestaande uit een volwassene en een junior wisten hier - onder een af en toe zeer dreigende donkere lucht - goed vis te vangen.

Aan het einde van zijn tour heeft Ed een jeugdwedstrijd bezocht aan de Nederwaard in Alblasserdam, georganiseerd door de Verenigde Alblasserdamse Hengelaars. Hier scheen de hele dag de zon en viel geen spatje regen! Ed mocht bij dit gezellige en goed georganiseerde evenement de prijsuitreiking doen.

Schitterende weersomstandigheden en een goede opkomst in Alblasserdam. De wedstrijd was verdeeld in categorie 7 t/m 10-jaar (foto) en een categorie 11 t/m 15 jaar (foto's VAH).


Activiteiten in heel Nederland

Naast de door Ed Stoop bezochte activiteiten werden er op Nationale Hengeldag overal in het land kleine en grotere evenementen georganiseerd. Via deze links zijn drie leuke verslagen te lezen van de activiteiten van de Algemene Utrechtse Hengelaars Vereniging (AUHV) en de HSV Ons Genoegen uit Almere en Sportvisserij Midwest Nederland (video: Luc Mom)

Op Nationale Hengeldag was in het zuidelijke deel van Nederland regelmatig een vliegtuigje zichtbaar met daar achter de tekst “Vissen? Altijd de VISpas mee!”


Tot volgend jaar!

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide