HSV Service

Kerstvakantie = Stekkie tijd!

4508
23 dec 2015

De schoolgaande kinderen genieten aan het einde van dit jaar van twee weken Kerstvakantie. Met het huidige zachte weer kunnen ze zich prima aan de waterkant vermaken, maar het is natuurlijk ook gezellig om samen thuis te zijn. Een mooi moment om de kids te wijzen op de website Stekkie.nl, dé website voor jonge sportvissers.

Op Stekkie.nl kun je vistechnieken leren, filmpjes kijken en interessante dingen over vis te lezen. Natuurlijk worden ook de sportvisregels uitgelegd, met informatie over visdocumenten, gesloten tijden en gedragscodes. Voor scholieren is er de super handige spreekbeurtservice. Hier zijn veel teksten en afbeeldingen te vinden, waarmee het maken van een spreekbeurt of werkstuk over vissen wel heel gemakkelijk wordt.


De website is zo aantrekkelijk en informatief mogelijk gemaakt voor jeugd van ongeveer 8 tot 14 jaar. Beginnende sportvissers kunnen er heel veel opsteken over hun hobby en de meer ervaren vissers kunnen interessante artikelen lezen over specialistische vismethoden.

Vissen doe je zo

In het onderdeel ‘Vissen doe je zo’ worden alle hengeltechnieken beschreven, van het vissen met de vaste stok tot vliegvissen en zeevissen. Veel bezocht zijn de pagina’s over karpervissen en kunstaasvissen. Met de extra tips van Vis TV presentator Ed Stoop moet het zeker lukken om veel vis te vangen. Ook als je al een meer ervaren sportvisser bent, vind je er nuttige tips en trucs. Bij elk onderwerp zijn een groot aantal links gegeven naar handige artikelen die eerder in Hét Visblad zijn verschenen en filmpjes van Visblad TV en Vraag het aan Ed.

Spreekbeurtservice

Op Stekkie.nl kun je onder ‘Vis en school’ doorklikken naar de spreekbeurtservice. Hier vind je de onderwerpen ‘Vissoorten’, ‘Biologie van vissen’ en ‘Over sportvissen’. Bij de vissoorten is heel veel informatie gegeven over het uiterlijk, de groei en het voedsel van de vis. Je kunt bovendien pagina’s vol met schitterende afbeeldingen van de gekozen vissoort bekijken en deze plaatjes opslaan op je eigen computer. Zo zijn ze eenvoudig te gebruiken in een werkstuk of PowerPoint presentatie. Ook kun je ze uitprinten en uitdelen in de klas, om een spreekbeurt nóg leuker te maken!

Onder ‘Biologie van vissen’ zijn allerlei wetenswaardigheden te vinden over het lichaam van de vis, de paai en het gedrag van vissen. In de rubriek ‘Over sportvissen’ is informatie gegeven over de beste vangstmethoden. Ook Vis TV presentator Ed Stoop geeft tips, dus dan weet je dat het goed zit. Door het aanklikken van de onderwerpen worden allerlei artikelen geopend, die eerder in het Stekkie Magazine zijn gepubliceerd.

Neem snel een kijkje op Stekkie.nl en wijs de kinderen op deze informatieve en leuke website!

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide