HSV Service

Hét Visblad online juni 2016 (video)

6096
26 mei 2016

Houd je brievenbus scherp in de gaten, want vanaf vandaag verschijnt het nieuwe Visblad. In deze kersverse editie tref je weer een interessante mix van artikelen die een breed palet van visserijen en sportvisserij gerelateerde zaken voor het voetlicht brengen.

We trappen af met de rubriek Visblad TV. Dit keer ging hoofdredacteur Joran Bal op pad met Jorn Baier. Deze fanatieke vliegvisser heeft het Oostvoornse Meer als thuiswater. Dit is geen gemakkelijk water, maar er zwemmen wel prachtige forellen rond. De missie was om voor de camera aan de vlieg een forel te vangen. Dat had nog wel wat voeten in de aarde, maar de inspanningen werden uiteindelijk toch beloond.

Klik hieronder voor de video en lees het artikel in het blad voor meer tips & trucs.Goud en tarbot

Van het Oostvoornse Meer is het een kleine stap naar zee. De zoute rubriek omvat dit keer twee verhalen. Allereerst blikken we met leden van het korps van HSV De Edelkarper/Spro terug op het voor hen zo succesvol verlopen WK Korpsen Kustvissen. Dit in stormachtige omstandigheden geviste WK leverde goud op voor de vereniging uit Bergen op Zoom.

Verder zoomen we in op de Grote Kreek bij Ouwerkerk. Daar hebben Sportvisserij Zuidwest Nederland, Sportvisserij Nederland en HSV Oosterschelde namelijk tarbot uitgezet. In het artikel lees je alle ins en outs over dit proefproject.

Menutip

Proeven doen we ook in het witvisartikel. En wel van zwartbekgrondels met kraailookmayonaise. Modern jager/verzamelaar Ellen Mookhoek weet namelijk wel raad met deze invasieve exoot die ons binnenwater in grote getalen bevolkt. Samen met Pieter Beelen toog ze naar de Lek om een zwik zwartbekgrondels te vangen, wilde kruiden en bloemen te plukken en van het geheel vervolgens een lekkere hap te maken. Het verslag – uiteraard met de bijbehorende receptuur – van dit culinaire uitstapje doet je het water in de mond lopen.Teek care!

Van het karperartikel valt je mond juist weer open van verbazing. Hierin vertellen karpervissers Martin Post en Mike Lamberts over hun ervaringen met teken en de ziekte van Lyme. Waar Martin na een flink aantal tekenbeten en diverse antibioticakuren telkens met de schrik vrijkwam, moest Mike na tijdens een vissessie één keer door een met de Borrelia bacterie besmette teek te zijn gebeten zelfs meerdere keren onder het mes. Zijn verhaal doet je eens te meer beseffen hoe belangrijk het is om je te wapenen tegen de teek. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!‘Mega voorn’

Zaterdag 28 mei – Nationale Hengeldag – start ook het nieuwe roofvisseizoen en mag er weer met kunstaas worden gevist. In de roofvisrubriek focussen we dit keer op het vissen met (relatief) klein kunstaas. Door voor een bescheiden formaat plug, lepel of spinner te kiezen, maak je namelijk goede kans om winde te vangen.

Deze vissoort mag dan als een witvis te boek staan, hij heeft zeker ook een goed ontwikkeld jachtinstinct. En laat nu juist de grotere exemplaren (50 cm+) niet vies zijn van een visje als tussendoortje. Hoe je precies kans maakt om een ‘mega voorn’ te vangen, lees je uiteraard in het artikel.


Meer leesplezier

Verder vind je nog meer interessant leesvoer in deze editie: Richard de Klein verhaalt over zijn transformatie van karper- naar vliegvisser en Berry Eikelenberg vertelt in de rubriek Spraakwater over de stichting Gratis Weggeefhoek Hengel Spullen. Ook de rubrieken Wist je Dat?, Vis TV Backstage, Haring of Kuit, Visnieuws, MijnVISmaat, Vuurdoop, In De Markt, Wedstrijdvissen, Service Online, Service Extra en de column van Sjaak Bral ontbreken uiteraard niet.

Word abonnee

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 per jaar ontvang je iedere maand Hét Visblad. Bovendien mag je als nieuwe abonnee ook nog een leuk welkomstcadeau uitkiezen. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.