HSV Service

Studio Vis TV afl. 4 gemist? (video)

7197
30 jan 2017

Afgelopen zondag was alweer de vierde aflevering van Studio Vis TV te zien. In deze vierde aflevering waren onder andere avonturier Arnout Terlouw en de mensen achter Project Visserslatijn te gast. Verder gingen wetenschapsjournalist Arno van ’t Hoog en roofvisser Willem Stolk dieper in op de vraag of vissen kleuren kunnen onderscheiden.


Arnout Terlouw is één van de meest reislustige sportvissers ter wereld. Deze globetrotter kiest daarbij voor de ongebaande paden en gaat daarbij een heel stuk verder dan de gemiddelde vakantievisser. In de studio vertelt hij over zijn reis naar Iran waar hij onlangs een knotsgek avontuur beleefde: het vissen op de immense barbelen van de Iraanse rivieren. 

Bekijk de promo:Vissende ouderen

Project Visserslatijn is in het leven geroepen om ouderen de visdag van hun leven te bezorgen. Dit initiatief – van Hengelsportfederatie Groningen Drenthe en het Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid – is een groot succes. Federatiedirecteur Henk Mensinga en activiteitenbegeleidster Ineke van der Poel vertellen in de studio wat een ontzettend positief effect het vissen heeft op het geest en lichaam van de bewoners van zorginstellingen.


Project Visserslatijn is een groot succes.


Mythes over kleur

Roofvissers kunnen er uren over discussiëren: welke kleur kunstaas is nou het best? Arno van ’t Hoog en Willem Stolk ontkrachten enkele mythes rond het thema vissen en kleur. Arno geeft op wetenschappelijk niveau antwoord op de vraag of vissen kleuren zien. Ook Willem Stolk heeft zich verdiept in de kleurendiscussie en heeft hier een uitgesproken mening over. Deze ervaren roofvisser weet uit ervaring bovendien heel goed wanneer je welke kleur moet gebruiken. Na afloop van dit item weet je welke kleur jij het best kunt inzetten in verschillende situaties.


In Vis TV Next deze keer Gilles Dehem - een Belgische roofvisser die graag in Nederland vist.

Vis TV Next en Vis TV Politiek

In Vis TV Next gaat Robert de Wilt op pad met de Belg Gilles Dehem. Deze fanatieke roofvisser reist elk weekend ruim 500 kilometer om te kunnen vissen in de Nederlandse polders. Tijdens een snoeksessie rond Stolwijk legt Gilles uit waarom Nederland zo aantrekkelijk is voor de ruim 10.000 Belgen met een VISpas. In Vis TV Politiek vertelt lijsttrekker Jan Roos verder wat de nieuwe partij VNL voor sportvissers gaat betekenen.

Herhaling op VISTV.NL

Aflevering 4 van Studio Vis TV wordt aanstaande zondag 29 januari van 9.00 tot 9.55 uur uitgezonden op RTL 7. Mocht je de uitzending op televisie onverhoopt missen, dan kun je deze na de uitzending direct online terugkijken op www.vistv.nl.

Studio Vis TV wordt t/m 26 februari iedere zondagochtend op RTL 7 uitgezonden. De uitzendingen beginnen om 9.00 uur. Aansluitend wordt vanaf zondag 5 maart twaalf weken op rij een nieuw seizoen van Vis TV uitgezonden.

Kijk voor meer informatie op www.vistv.nl.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.