HSV Service

Hét VISblad Online september (video)

6707
23 aug 2018

Na een serie ongekend droge weken valt vanaf vandaag bij abonnees het kersverse septembernummer van Hét VISblad op de mat. De zomerse cover toont maar weer eens dat steeds meer vrouwen vissen. In deze editie lees je onder meer hoe roofvissen niet alleen uit liefde gedaan wordt, maar ook een bron van liefde kan zijn. Ook meervallen, brasems, karpers en haaien passeren de revue.

De reportage van VISblad TV gaat dit keer over het maken van én vissen met zogenaamde creature baits. Bredanaar Job Vissenberg (40) nam hoofdredacteur Joran Bal mee op pad door de hoofdstad, waar hij met deze aasjes doorgaans volop baars en snoekbaars vangt. Omdat Job zijn 'gummi's' zelf fabriceert, kan hij de vorm en kleur ervan volledig zelf bepalen - het klassieke voorbeeld van een uit de hand gelopen een hobby. Benieuwd hoe dit avontuur in Amsterdam verliep en of Job ook voor onze camera vis wist te vangen? Check alvast de video hieronder en lees voor meer tips het complete artikel in het blad.


Vissen en liefde


De coverstory van deze maand gaat over liefde voor én door het roofvissen. Rinskje Breimer (26) en Vincent Scharleman (31) leerden elkaar kennen tijdens een snoeksessie. Inmiddels wonen ze samen en trekt het stel er wekelijks op uit om te roofvissen. Hét VISblad liep een avondje met het duo mee. In het roofvisartikel lees je hoe dat verliep.


Rinskje en Vincent vissen regelmatig zij aan zij

Sportvissers in nood


In de rubriek ‘Spraakwater’ een interview met Johannes Post (57), reddingsbootschipper bij KNRM-station Neeltje Jans. Hij vertelt hoe zijn collega’s ook geregeld hulp bieden aan sportvissers die met hun boot de zee op gaan. Sommige extreme reddingsacties vergeet hij nooit meer.


KNRM-reddingswerkers rukken uit voor een noodsituatie op zee

En meer!


Vanzelfsprekend is in dit nummer nog veel meer over onze mooie hobby te lezen. Bijvoorbeeld het verslag van een bloedhete visdag op karper in het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee, misschien wel hét karpereiland van Nederland. Veel leesplezier toegewenst in de tuin, op de bank of aan de waterkant!

--

Ben jij nog geen abonnee? Voor slechts € 12,95 (twaalf nummers) ontvang je elke maand 68 pagina’s vol leesplezier. Klik hier om snel en eenvoudig een abonnement af te sluiten.


Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.