HSV Service

Swimway Oude IJssel: onderzoek naar trekvissen gestart (video)

2837
28 dec 2023

Voor het project ‘Swimway Oude IJssel’ worden trekvissen voorzien van zendertjes. Zo hopen de onderzoekers meer te weten te komen over de foerageer- en paaigebieden van de vissen.

Bekijk hier de 2 minuten durende video van Omroep Gelderland over dit project:


Dit vismigratieonderzoek valt onder het overkoepelende Interreg project ‘De Rijn Verbindt’. Hierin werken negen Duitse en Nederlandse organisaties waaronder Sportvisserij Nederland samen om de leefomgeving van vissen in de Rijn en zijrivieren zoals de Oude IJssel te verbeteren. Vorige week zijn met fuiken bij de vistrap in Doesburg rivierprikken gevangen. Deze zijn voorzien van een zender en worden nu gevolgd. De vraag is of ze de paaigronden in Duitsland kunnen bereiken.

200 vissen krijgen zendertje

Tweehonderd vissen waaronder schieraal, winde, roofblei, meerval en rivierprik worden voorzien van een zender. Swimway Oude IJssel duurt nog vier jaar en kan zo veel informatie over de trekvissen opleveren. Wil je meer over dit onderzoek weten? Neem dan eens een kijkje op de Facebook pagina Swimway Oude IJssel. Hier zie je regelmatig updates en bijzondere vangsten.

Swimway Oude IJssel wordt mede mogelijk gemaakt door Waterschap Rijn en IJssel, Landesfischereiverband Westfalen und Lippe, Hengelsportfederatie Midden Nederland en Sportvisserij Nederland.

      Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.