HSV Service

Passages moeten vissen doorgang bieden van IJssel naar Schipbeek

5795
24 jan 2008

DEVENTER- - De Schipbeek bij Deventer krijgt bij drie stuwen vispassages. Bovendien worden de oevers van een natuurvriendelijk inrichting voorzien.De maatregelen van Waterschap Rijn en IJssel maken deel uit van het project Herinrichting Schipbeek bij Deventer.

DEVENTER- - De Schipbeek bij Deventer krijgt bij drie stuwen vispassages.

Bovendien worden de oevers van een natuurvriendelijk inrichting voorzien.De maatregelen van Waterschap Rijn en IJssel maken deel uit van het project Herinrichting Schipbeek bij Deventer.

De Schipbeek tussen Haaksbergen en Deventer is aangewezen als ecologische verbindingszone. Om de stroom als zodanig te kunnen laten functioneren worden onder meer enkele vispassages aangebracht.Het grondwerk hiervoor begint bij de N348 aan de zuidzijde van de Schipbeek, waar ook een poel komt. Het werk wordt naar verwachting nog vóór de bouwvak afgerond.

Met het project is 400.000 euro gemoeid. De provincie Overijssel betaalt een deel. De Ossenstuw, Kloosterstuw en Bathmensestuw zijn nu nog knelpunten in de vismigratie. Vanuit de IJssel kunnen vissen de Schipbeek nog niet inzwemmen. Daarom gaat het Waterschap langs de Ossenstuw een nevengeul aanleggen met cascades. De Kloosterstuw en Bathmensestuw krijgen een voorziening in de hoofdstroom. De tussenliggende Banninkstuw is twee jaar geleden al voor vissen passeerbaar gemaakt.

Bij de Ossenstuw zijn nu nog (te) weinig paai- en schuilmogelijkheden voor vissen en andere watergebonden fauna.

Daarom moeten er aanpassingen komen in de vorm van natuurvriendelijke oevers en moeten poelen de ecologische kwaliteit versterken.

Bron: destentor.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.