HSV Service

Communicatieavond Hengelsport Vereniging Zaanstreek geslaagd!

3443
10 jan 2008

9 januari jl. was het weer zover: de HVZ (Hengelsport Vereniging Zaanstreek) had haar jaarlijkse communicatieavond. Een avond waarbij alle leden van de diverse commissies die de HVZ heeft, aanwezig zijn om het nieuwe jaar gezamenlijk te verwelkomen.

Met bijna 50 man in de zaal, mag gesproken worden van een uitstekende opkomst! Toneel voor deze avond was de zaal naast het HVZ clubgebouw. Onder het genot van een hapje en een drankje wensten de bestuurs- en commissieleden elkaar de beste wensen: "Het kan nog net!". Door het informele karakter zat de sfeer er al snel goed in.

afb: presentatie door R. de Wilt

Dergelijke avonden zijn een prima initiatief van de HVZ, die hiermee ook voor 2008 een welvoorbereide groep enthousiaste vrijwilligers tot haar beschikking heeft. Voorzitter Thijs ten Wolde opende de avond met een openingsspeech, waarin hij teruggeblikt op het jaar 2007 en tevens een vooruitblik deed naar het jaar dat voor ons ligt: 2008. De ledengroei die de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal afgelopen jaar kende, hoopt de HVZ ook dit jaar door te kunnen zetten. Dat de HVZ en haar vrijwilligers hier veel energie in steken in de vorm van de talloze initiatieven en bijeenkomsten zal hier zeker aan bijdragen.

Eén van die initiatieven van de HVZ is bijvoorbeeld het recent afgeronde project, dat de unieke karperpopulatie van de polder Westzaan (viswater van de HVZ) een steuntje in de rug moet bieden en daarmee voor de toekomst moet behouden, het liefst zelfs verbeteren! Dankzij een subsidie van Laag Holland was het mogelijk om dit project uit te laten voeren door Sportvisserij Nederland. Robert de Wilt van Sportvisserij Nederland, die zelf nauw betrokken was bij dit project, was dan ook uitgenodigd om op deze avond een presentatie te houden over het project 'Behoud Westzaankarper'.

Na de toespraak van de voorzitter was het dan ook tijd om de lichten uit te doen en de spots aan. Aan de hand van een powerpointpresentatie ging Robert in op de knelpunten voor de unieke populatie slank gebouwde Westzaankarpers. Hierbij moet vooral gedacht worden aan problemen als ongeschikt paaigebied vanwege de zuurstofloze baggerlaag in de zijsloten van de polder, maar ook aan het ontbreken van zogeheten vloedmoerassen en hoge predatiedruk van jonge karper door snoek. Het project heeft, begeleid door een begeleidingscommissie, geleid tot o.a. een rapport met onderbouwde aanbevelingen om de teruggelopen jonge aanwas van de karper in de polder een halt toe te roepen en het tij te keren. Met dit rapport zijn de beherende instanties in en rond de polder benaderd, waarbij het verhaal erg positief is ontvangen.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.