HSV Service

Buurt bezorgd over vissterfte

3937
03 jan 2008

EINDHOVEN - Tijdens het uitlaten van haar hond deed buurtbewoonster Josine Kamerling afgelopen zondag een lugubere ontdekking.

Sinds twee weken drijven tientallen dode vissen in de vijver bij het Evoluon in Strijp. Wat de oorzaak is van de plotselinge vissterfte, is nog niet bekend. foto Irene Wouters

De vijver in het Evoluonpark lag vol met dode vissen. Niet een paar, maar zeker tientallen vissen dobberden in het water. "Misschien door vuurwerk of door gif?", vraagt ze zich af. Volgens buurtgenoot Manuel Gomez liggen de vissen er al sinds 17 december. Die dag maakte hij gewoontegetrouw zijn wandeling door het park. "Ik kon mijn ogen niet geloven. Sinds 38 jaar laat ik twee keer per dag mijn hond hier uit en ik heb nog nooit zoiets meegemaakt. Meer dan honderd grote en kleine dode karpers en snoeken heb ik geteld. Er zitten exemplaren bij van bijna een meter." Naar zijn zeggen houdt de gemeente de vijver slecht schoon. "Het water is troebel en mensen dumpen er allerlei rotzooi in. Vuilniszakken, stoelen, blikjes en zelfs een kluis. Dat is al jaren zo."

Een woordvoerder van de politie Strijp laat weten dat er 27 december een melding is binnengekomen over dode vissen bij het Evoluon. Deze melding is vervolgens doorgespeeld naar het Waterschap en de regionale Milieudienst. Volgens de woordvoerder zou het Waterschap onderzoek doen naar de mogelijke oorzaak. In verband met de jaarwisseling was bij het Waterschap niemand bereikbaar om opheldering te geven.

Bron: ed.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.