HSV Service

Vissers vrezen verlies stekkies

7947
20 dec 2007

Donderdag 20 december 2007 - ROOSENDAAL - De Roosendaalse Hengelsport Agglomeratie (RHA) vreest voor het verlies van honderden zeer geschikte visstekkies aan de Watermolenbeek.

Met name op het stuk tussen de Willem Dreesweg en de Pootlaan, waar de waterloop helemaal is gereconstrueerd, kan straks nauwelijks meer worden gevist. De Watermolenbeek is een voor vissers uit Roosendaal en wijde omtrek - ook uit België - aantrekkelijk riviertje. Ze vissen dan bij voorbeeld op voorn of een andere vissoort.

Omdat dit deel van de beek binnen de bebouwde kom ligt, rust het viskundig beheer bij de RHA. Voor één euro kan de visser bij een hengelsportzaak of dierenwinkel een vergunning halen.

Alleen heeft dat nu, na de herstructurering van het beekdal, niet zoveel zin meer.

In een brandbrief aan wethouder Steven Adriaansen maakt de RHA melding van de zorgen. Door de aanpassingen die in het beekdal zijn aangebracht, zijn aan de waterkant zeer drassige bermen ontstaan, waar een visser niet zomaar kan neerstrijken.

Waar hij wel kan zitten, is de afstand tot de stroom zo groot, dat een heel lange hengel vereist is. Van een aantrekkelijk visgebied is het opeens veranderd in een probleemgebied, zegt RHA-voorzitter Harry van Baars, die in afwachting van de gesprekken met de gemeente verder niet al te diep op de zaak in wil gaan.

Het RHA-bestuur gaat nu snel met de wethouder aan tafel, om te bezien of een uitbreiding van het aantal visstoepen mogelijk is.

Bron: bndestem.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide