HSV Service

Lotingsysteem Topcompetitie en Nederlandse Kampioenschappen

5211
20 dec 2007

Sedert 1992 werkt Sportvisserij Nederland (voorheen NVVS) met een computerprogramma dat de lotingen verricht. Het programma is in 2006 aangepast en uitvoerig getest, door de programmeur, Sportvisserij Nederland en de Adviesgroep Zoet.

Begin november 2007 is middels de site wedstrijdvissen.nl wederom twijfel ontstaan over het door Sportvisserij Nederland gebruikte lotingsysteem. Het hiervoor gehanteerde computerprogramma is in opdracht van Sportvisserij Nederland, mede met behulp van de aangeleverde lijsten, nog eens kritisch door de programmeur bekeken. Daarnaast is het lotingprogramma nogmaals uitvoerig geanalyseerd en getest door een 2e programmeur/statisticus. Er zijn hierbij 2 onvolkomenheden geconstateerd en verholpen, waardoor nu in alle mogelijke gevallen een volledige random (willekeurige) loting wordt gewaarborgd. Tenslotte zal Sportvisserij Nederland binnenkort de betrokkenen die de lijsten hebben opgesteld uitnodigen om het computerprogramma aan een ultieme test te onderwerpen. Het aangepaste programma zal hiermee nog tijdig beschikbaar komen voor het wedstrijdseizoen 2008.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.