HSV Service

Laatste Kans Liempde viert diamanten feestje

7937

Vrijdag 12 oktober 2007 - LIEMPDE - De Liempdse hengelsportvereniging De Laatste Kans viert 20 oktober het 60-jarig bestaan. Pieter van de Ven (60) is vanaf 1969 lid van deze visclub en al jaren voorzitter. Pieter van de Ven van de Laatste Kans bij het Hulzer Gat. De club viert 20 oktober feest met een viswedstrijd en receptie.

,,Eigenlijk hadden we een tijd geleden al een fusie gehad met Ons Genoegen in Boxtel. Maar daar zitten mijn broers Wim en Piet in het bestuur. Het aandeel Van de Ven zou dan te groot worden, en dat wilden ze niet. Nu blijven we gewoon met onze eigen club bestaan."

De laatste Kans heeft onder meer het Hulzer Gat als haar visstek. ,,Dat is daar raar gelopen. De Meent had er een prachtig parkachtig plan voor in gedachten. Maar voldoende ruimte om lekker te vissen was er voor ons niet in dat plan. De gemeente Liempde wilde destijds het plan toch doorzetten. Maar toen de eerste schep uit het gat ging, kwam er een brok bitume mee. De oude rijksweg was hier gestort. Het werk werd gestopt."

Volgens Van de Ven is later nog een aanzienlijk deel van het Hulzer Gat schoon gemaakt. ,,Maar er ligt nog altijd wat van die oude rijksweg. Tegenwoordig is Brabants Landschap er eigenaar en mogen wij er vissen. We pachten de plas. Wel met voorwaarden dat we er niet met auto's mogen komen. Alleen gehandicapten vissers mogen wat dichterbij hun auto kwijt"

Mooie vis zit er genoeg op het Hulzer Gat, maar die is er ook in De Dommel. ,,Wat wel een zorg is, dat zijn de nachtvissers. Veelal jongeren die karpervissen. In het Hulzer Gat is dat verboden. Toch gebeurt het. En de politie inschakelen helpt niet altijd. De nachtvissers laten veel troep achter en vissen vaak illegaal omdat ze geen vergunning hebben. Ik noem dat gewoon stropers."

De Liempdse visclub heeft vandaag de dag nog steeds 175 leden. Van jong tot oud worden er regelmatig viswedstrijden gehouden. ,,Met de jeugd aan de Dommel. Met de oudere vissers doen we het Kermisvissen en we hebben nog steeds het kringvissen met de Kring Boskant, Olland, Liempde, Boxtel en Sint-Oedenrode. "

Het vissen is in de loop der jaren wel drastisch veranderd, vindt Van de Ven. ,,Vroeger ging ik met mijn broers op de fiets naar Hedel om aan de Maas te vissen. Een hengel van bamboestok mee, van een kurk een dobber gemaakt. Lood pikten we een stukje van de vensterbank waar ze dat gebruiken om het water buiten te houden. Haakjes maakten we van een gebogen veiligheidsspeld. Je had niet veel nodig om visgerei te maken. Nu rij je met een volle auto visspullen naar je visplek. En we denken dat we het allemaal nodig hebben. Ik ook. We hebben toch weer een auto gekocht die wat groter is. Want als ik ga vissen, laad ik de auto vol."

Bron: brabantsdagblad.nl

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide