HSV Service

Eric Goossens wereldkampioen bootvissen

5573
05 okt 2007

BILTOVEN, 5 oktober 2007 - Na drie zinderende wedstrijddagen voor de kust van het Belgische Blankenberge heeft Nederland er een nieuwe wereldkampioen bij. Topvisser Eric Goossens wist in drie dagen met ruim 38 kilo vis de eerste plaats te veroveren. Naast de individuele wereldtitel werd Nederland als team verdienstelijk vierde. Ons nationale team eindigde achter Spanje (1e), Engeland (2e) en Duitsland (3e).

Met dit wereldkampioenschap heeft Nederland laten zien dat ze tot de wereldtop behoort. Ook werd weer duidelijk dat wedstrijdvisserij geen kwestie van geluk is, maar dat het succes, net als bij alle andere sporten, een kwestie is van kennis, vaardigheid en vooral doorzettingsvermogen. Eric Goossens uit Bergen op Zoom beschikt over deze eigenschappen: de eerste wedstrijddag werd hij eerste op zijn boot, de tweede dag werd hij dagwinnaar en de derde en laatste dag werd hij koelbloedig tweede. Eric had overigens veel te verliezen, want voor de wedstrijd had hij al aan coach Wil Franken verteld de nieuwe wereldkamioen te worden. Wanneer je dat dan ook nog waarmaakt, verdien je de gouden plak zonder meer.
De officiële prijsuitreiking vindt vandaag om 16:30 uur plaats op het stadhuis van Blankenberge.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.

Divide