HSV Service

Ed en Marco moeten een metersnoek vangen

8636
09 aug 2007

In de al weer negende aflevering van Vis TV De Missie krijgen Ed Stoop en Marco Kraal de opdracht om een snoek van minstens een meter te vangen.

Marco gewapend met rodpod, pikeswingers, aan de lijn een dode makreel en vergezeld van doodaasspecialist Sebastiaan Verkerk. Ed gaat samen met roofvisgrootmeester Bertus Rozemeijer de Randmeren op. Daar werden het afgelopen jaar immers bakken van snoeken gevangen.

Eenmaal op het water knoopt Bertus enkele stukken rubber aan de lijn waarbij een gemiddelde snoekvisser toch even de wenkbrauwen fronst. Twisters van meer dan dertig centimeter lang en zo dik als een winterpeen en pluggen van het formaat bowlingkegel. "Grote snoeken pakken in deze tijd van het jaar eerder een prooi van formaat dan een eenhapscracker", oppert Bertus terwijl hij zichzelf warm slaat. Het is begin januari als deze opnamen worden gemaakt en waterkoud. "Tot oktober daarvoor waren de snoekvangsten goed" , gaat Bertus verder. "Nu is het wat minder, maar ik geef ons wel een kans" meldt hij als de 'aasjes' achter de visboot te water worden gelaten.
Bekijk hier de trailer van deze aflevering. Kijk hier voor meer informatie over Vis TV.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.