HSV Service

Verenigingen halen visstandgegevens boven water in de Week van de Brabantse Vissen

5612
29 jun 2007

Ondanks het slechte weer hebben zo'n 17 Noord-Brabantse verenigingen onderzoek gedaan naar de visstand in de Week van de Brabantse Vissen.

Foto: HSV Dobbertje Onder meet vis door aan de Dommel

In deze week - van 18 tot en met 24 juni - werd tijdens wedstrijden en jeugdactiviteiten van de gevangen vissen de soort en de lengteklasse genoteerd. Zo'n 550 sportvissers hebben meegedaan aan deze activiteiten. Om te zorgen dat de verenigingen goed beslagen ten ijs kwamen had de federatie Zuidwest Nederland in samenwerking met Sportvisserij Nederland voorafgaande aan deze week instructieavonden georganiseerd en de benodigde materialen (waaronder grote teilen en meetplankjes) ter beschikking gesteld. Voor alle jeugdige deelnemers waren er bovendien handige en leuke attenties in de vorm van zoekkaarten voor vissen en de veldgids Zoetwatervissen.

Het doel van de Week van de Brabantse vissen was ondermeer om zichtbaar te maken dat vissen niet alleen een leuke sport is, maar dat hengelvangsten een belangrijke bron van informatie kunnen vormen binnen het water- en visstandbeheer. De verzamelde gegevens zullen daarom worden gebruikt voor de Visatlas van Noord-Brabant, welke in 2009 uitkomt. Deze Visatlas is een initiatief van het bureau Natuurbalans samen met Waardenburg en het RAVON. De Federatie Zuidwest Nederland en Sportvisserij Nederland werken met deze partijen samen door gegevens over de visstand ter beschikking te stellen voor deze atlas.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.