HSV Service

2e snoekbaarswedstrijd onderzoek migratie snoekbaars 24 juni

7394
19 jun 2007

In navolging van de snoekbaarswedstrijd van 10 juni op het Haringvliet houdt het NKS, samen met Sportvisserij Nederland, de BVSV en de Federatie Zuidwest Nederland as. zondag 24 juni opnieuw een snoekbaarswedstrijd waarbij de gevangen glasogen door het bedrijf VisAdvies worden voorzien van een inwendig zendertje (transponder) en een uitwendig merkje met een specifiek nummer plus het telefoonnummer van Sportvisserij Nederland.

Op een aantal locaties liggen registratiekabels van Rijkswaterstaat, die de vissen zodra ze de kabel passeren registreert. Zodoende is een duidelijk beeld te krijgen van het trekgedrag van snoekbaarzen. Alle gevangen vissen worden weer teruggezet. En, wie een gemerkte snoekbaars buiten de wedstrijd vangt, wordt gevraagd het nummer en de lengte van de vis te noteren, eventueel een foto te maken en de vis weer terug te zetten, zodat de vis voor het onderzoek behouden blijft. Wanneer de gegevens van de gevangen vis worden doorgegeven aan Sportvisserij Nederland dingt de vanger mee naar mooie prijzen.

 

Deze tweede wedstrijd wordt gehouden op de Oude Maas nabij Barendrecht (Marina Barendrecht). Er wordt gerekend op zo'n 40 boten en via www.nksnoekbaarsvissen.nl kan nog worden ingeschreven. Inschrijven is dit keer gratis, de wedstrijd telt niet mee voor het NK, maar er zijn wel mooie prijzen te winnen voor de boten met de meeste snoekbaarzen. Waarschijnlijk komt SBS televisieopnamen maken. Voor meer info kunt u terecht op eerdergenoemde internetsite www.nksnoekbaarsvissen.nl.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.