HSV Service

PERSBERICHT: 150 snoekbaarzen met zender uitgerust

6422
06 jun 2007

Sportvisserij Nederland gaat samen met Rijkswaterstaat Zuid-Holland het trekgedrag van snoekbaars in onze grote rivieren onderzoeken. Aan dit breed gedragen onderzoek nemen ook Hengelsportfederatie Zuid-West Nederland, Belangenvereniging Snoekbaarsvissers, het Nederlands Kampioenschap Snoekbaarsvissen (NKS) en diverse sponsors uit de hengelsportbranche deel.

150 snoekbaarzen uit het Haringvliet en de Oude Maas worden door onderzoeksbureau VisAdvies voorzien van een zendertje (transponder). Volstrekt uniek in het onderzoek is de hulp van sportvissers die de snoekbaarzen op 10 en 24 juni onder supervisie van Sportvisserij Nederland met de hengel vangen, waarna de vissen van transponders worden voorzien. Deze zenders blijven circa 18 maanden actief. Zodra een vis over één van de 32 kabels van het netwerk van detectiestations in de rivieren zwemt, wordt hij geregistreerd. Naast de transponders worden deze 150 snoekbaarzen samen met enkele honderden soortgenoten van een uitwendig (lichtblauw) merkje voorzien van een uniek nummer. Sportvissers en anderen die een snoekbaars met een merkje vangen wordt gevraagd het nummer, de lengte van de vis, de vangstlocatie en datum van de vangst nauwkeurig te noteren en samen met hun naam, adres en eventueel een foto van de vangst door te geven aan Sportvisserij Nederland (030 6058400) of aan Visadvies (030 2801491). Vanaf 10 juni een speciaal formulier invullen op website https://www.sportvisserijnederland.nl/ kan ook. Uiteraard het verzoek zo'n vis onbeschadigd terug te zetten, zodat deze blijft meedoen in het onderzoek. Komend jaar zullen ook speciale monitoringsdagen worden georganiseerd.

Lees hier het officiële persbericht (pdf 85 kB) Klik hier (pdf 536 kB) voor meer informatie over het onderzoek.
Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.